nieuws

‘Ik vertrek’-droom uitproberen in Proefhotel

Hotel 1410

Het Proefhotel is een nieuw concept waarbij mensen met serieuze plannen om in het buitenland een hotel te starten, ervaring kunnen opdoen.

‘Ik vertrek’-droom uitproberen in Proefhotel

Een initiatief van Hans Bruns en Nel Griffioen die De Berghut in de Oostenrijkse Alpen runnen. Geïnteresseerden moeten zelf zorgen voor de gasten. Het Proefhotel is winnaar van de ‘VertrekNL Ondernemersprijs 2016’.

Zelf vertrokken Hans en Nel met hun twee zoontjes in 2009 uit Nederland. Met hun ervaringen coacht en traint het paar de deelnemers in het Proefhotel, zodat ze straks op hun eigen droomlocatie een succesvol hotel kunnen runnen.

Waar het mis gaat

Jaarlijks emigreren bijna 150.000 Nederlanders om hun geluk in het buitenland te beproeven, maar te veel mensen komen gedesillusioneerd van hun buitenlandavontuur terug. Dat kan volgens Nel anders: ‘In de praktijk blijken mensen die willen vertrekken vaak druk bezig met het regelen van de financiering en het plannen van de verbouwing.’Maar hoe werkt het runnen van een gastenverblijf nu eigenlijk?’

‘Na de aankoop van de locatie en de verbouwing begint het echte werk pas. Niet voorbereid zijn is vragen om problemen. Mensen weten vaak niet waar ze aan beginnen. En juist daarom zijn wij het Proefhotel gestart zodat veel meer mensen hun buitenlanddroom tot een succes kunnen maken’,  aldus Nel.

Vliegende start

Hans en Nel bieden mensen met vertrekplannen een aantal maanden online coaching met hun Droomplekacademie, waaronder het Proefhotel valt. Daar worden ze klaargestoomd om vervolgens enkele weken het Proefhotel met eigen personeel en met een eigen concept te runnen.

Hans: ‘We delen met de proefhoteliers alle ins en outs over het runnen van een kleinschalig gastenverblijf, of het nu gaat om een hotel, bed & breakfast, catered chalet of pension. Gedurende de Proefhotel-periode krijgen ze 24/7 onze begeleiding. Ons doel is dat de proefhoteliers straks een vliegende start maken op hun eigen droomlocatie.

Kosten

Als de proefhoteliers het goed doen, is de training en coaching kosteloos, want dan verdienen zij hun investering terug doordat hun Proefhotel volle bezetting heeft. ‘Na het runnen van het Proefhotel weten de deelnemers precies wat hen te wachten staat als ze echt vertrekken en kunnen ze hun buitenlanddroom vol zelfvertrouwen waar gaan maken.’

Reageer op dit artikel