nieuws

Koning gaat naar Bilderberg-conferentie

Hotel 1156

Koning Willem-Alexander en minister-president Mark Rutte zijn deze week bij de jaarlijkse Bilderberg-conferentie. Die wordt van 9 tot 12 juni gehouden in het hotel Taschenbergpalais in Dresden, zo zegt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Koning gaat naar Bilderberg-conferentie

Prinses Beatrix, sinds 1976 vaste deelnemer aan de met veel geheimzinnigheid omgeven besloten bijeenkomsten, is er dit jaar niet bij. Ook de Spaanse koningin Sofia, eveneens een regelmatige bezoeker, laat verstek gaan. Als prins woonde Willem-Alexander de bijeenkomst overigens wel al eerder bij. Hij vergezelde zijn moeder in 2001 en 2008.

De conferentie werd in 1954, mede op initiatief van zijn grootvader prins Bernhard, voor het eerst gehouden. Dit jaar zijn er 130 deelnemers uit twintig landen. Behalve politici worden onder meer ook directeuren van multinationals, invloedrijke media en grote instellingen zoals de Wereldbank uitgenodigd om in alle beslotenheid en vrijheid te discussiëren over actuele zaken. Op de agenda voor de 64ste conferentie staan behalve onder meer China, veiligheid op het internet, Rusland en het Midden-Oosten.

Reageer op dit artikel