nieuws

Portugese cocktailtoppers in Walfdorf Astoria

Hotel 1149

Het Amsterdamse Waldorf Astoria heeft een Portugees bartenderduo naar het hotel gehaald om de cocktails van de Vault Bar te verzorgen. Wilson Pires werd in 2014 in Portugal Bartender of the Year.

Portugese cocktailtoppers in Walfdorf Astoria

Zowel Wilson Pires (rechts op de foto) als collega Tiago komen over van Conrad Algarve, ook een Hilton Worldwide hotel. ‘Wij presenteren een opwindende cocktailervaring die begint met een visuele beleving en bij de eerste slok tot een heuse ontdekkingsreis leidt, aldus Pires, die in Portugal in 2014 de titel Barman of the Year verwierf.

Het barconcept van de Vault Bar is geïnspireerd op de vroegere functie van de locatie, de bankkluis. Het cocktailmenu in de vorm van bankbiljetten weerspiegelt tevens de Hollandse handelsgeest. De tien cocktailrecepturen op de verschillende munteenheden reflecteren invloeden uit de betreffende landen en regio’s. Datzelfde geldt voor de spraakmakende presentatie: een cocktail in een popcornbeker, als een tropische fruitmand, een ijsje, of in een espresso-potje.

Het uitgangspunt van barmanager Pires is cocktails met een klassiek profiel een verrassende twist te geven door nieuwe smaakcombinaties te creëren. Zo vertegenwoordigt de Euro-cocktail de Nederlandse cultuur en (overzeese) geschiedenis en zijn in de Yen-cocktail Japanse invloeden onmiskenbaar aanwezig; de Rupee-cocktail neemt je direct mee naar India. In de bar worden snacks en barhapjes geserveerd van executive chef Sidney Schutte.

Reageer op dit artikel