nieuws

Verhuur Airbnb onder vuur in Amsterdam

Hotel 1440

Strengere regels voor verhuurders via Airbnb, meer zeggenschap voor Verenigingen van Eigenaren en illegale hotels die als straf sociale huurders moeten huisvesten. Dit wordt donderdag onder meer voorgesteld tijdens een raadsvergadering in Amsterdam.

Verhuur Airbnb onder vuur in Amsterdam

De voorstellen kunnen rekenen op brede steun, zo meldt De Telegraaf. Zowel D66, VVD en SP zullen tijdens de vergadering een wensenlijstje inleveren. De partijen vinden onder meer dat Verenigingen van Eigenaren juridisch moeten worden gesteund als die verhuur van Airbnb willen verbieden in hun woningen.

Weren

Mogelijkheid is dat de gemeente gaat bijhouden bij welke appartementencomplexen en woningcorporaties is vastgelegd dat Airbnb-verhuur niet is toegestaan. Door deze lijst te delen met Airbnb, kunnen deze verhuurders automatisch worden geweerd.

Illegale hoteliers

D66 oppert ook om de ‘pluk ze wetgeving’, waarin is vastgelegd dat illegale inkomsten kunnen worden afgenomen bij criminelen, wordt toegepast op illegale hoteliers. Ook is de strafmaatregel bedacht dat een illegale hotelier die wordt betrapt, zijn woning verplicht voor vijf jaar moet verhuren als sociale huurwoning.

Boetes

Verder wordt voorgesteld om de boetes aan te scherpen voor wie de regels voor Airbnb-verhuur overtreedt. In Amsterdam mag je voor maximaal 60 nachten per jaar aan maximaal

Reageer op dit artikel