nieuws

Gemeente trekt horecavergunning in van Shi Hotel Group

Hotel 2105

De gemeente Amsterdam heeft de horecavergunning van alle hotels van de Shi Hotel Group in Amsterdam ingetrokken.

Gemeente trekt horecavergunning in van Shi Hotel Group

Bij vijf hotels werd de horecavergunning ingetrokken. De overige vier hotels hebben de vergunning niet nodig, omdat daar geen alcohol wordt geschonken en er geen gebruik wordt gemaakt van horecagelegenheden door de niet-logerende gasten, zo meldt onder meer at5. De hotels hoeven de deuren niet te sluiten, omdat de procedure niet over de logiesfuncties van de hotels gaat.

Bibob

Het Landelijk Bureau Bibob van het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft de hotelketen onderzocht en kwam met dit advies, omdat de exploitant wordt verdacht van een reeks strafbare feiten, waaronder mensensmokkel, witwassen, valsheid in geschifte en een ontvoering.

Reageer op dit artikel