nieuws

Hendrik Bosch, ex-gm Amstel Hotel, overleden

Hotel 2665

Hendrik Bosch, tot 2010 general manager van het Amstel Hotel in Amsterdam, is overleden.

Hendrik Bosch, ex-gm Amstel Hotel, overleden

Hendrik Bosch (71) was van 2004 tot 2010 general manager van het luxe Amsterdamse vijfsterrenhotel. ‘We are shocked that Hendrik Bosch, former general manager, passed away far too young’ reageert het hotel op twitter en Facebook.

De huidige general manager Anita Bos, noemt de betrokkenheid van Bosch bij het Amstel Hotel, ook tot ver na zijn pensionering, ‘uniek’. ‘Hij bleef interesse houden voor de ontwikkelingen en was trots op het Amstel Hotel.’

Hendrik Bosch bleef ook na zijn pensionering contact houden met het Amstel Hotel, zo was hij vorig jaar aanwezig bij het feest dat het Amstel jaarlijks houdt, ter gelegenheid van het aansteken van de verlichting van de grote kerstboom in de hal van het hotel.  (foto)  Bosch stopte in 2010 als gm vanwege het bereiden van de pensioengerechtigde leeftijd (65).

Juliana en Chateau Neercanne: start carrière 

Hendrik Bosch, is, zoals hijzelf ooit zei tegen Misset Horeca in een interview, opgegroeid in het hotel-restaurant. Hij begon zijn carrière bij Hotel Restaurant Prinses Juliana in Valkenburg, onder leiding van de befaamde patron Fons Stevens.

Na hier twee jaar werkzaam te zijn geweest, stapte hij over naar het twee Michelin sterren restaurant Chateau Neercanne in Maastricht. Meer staat te lezen in een uitgebreide biografie van Hendrik Bosch.   Van 1991 tot 2004 woonde en werkte Hendrik Bosch in Thailand. Hij opende ook nog een eigen restaurant in Bangkok: Hendrix@26 Restaurant.

In april 2004 keerde Hendrik Bosch terug naar Nederland. Op verzoek van InterContinental Hotels Group werd hij general manager van het Amstel Hotel tot 2010.  Naar eigen zeggen was dit de kroon op zijn carrière. Daarna was hij nog actief met zijn eigen bedrijf; HJB Hospitality Concepts Development.

Reageer op dit artikel