nieuws

Kwart Nederlanders boekt hotel na goed verlopen date

Hotel 2577

Een kwart van de Nederlanders heeft wel eens een hotel geboekt na een goed verlopen date. Een wereldwijd onderzoek onder 9200 reizigers uit 31 landen geeft via Hotels.com een kijkje in het mobiele boekingsgedrag van de Nederlanders. Vijftigplussers boeken het vaak last-minute.

Kwart Nederlanders boekt hotel na goed verlopen date

Nederlandse mannen boeken twee keer zo vaak een hotelkamer na een goed verlopen date als vrouwen. Ook geeft 20% van de mannen toe wel eens een hotel hebben geboekt met iemand die ze dezelfde avond tijdens het uitgaan hebben leren kennen. Slechts 4% van de dames heeft dit wel eens gedaan.

Spontane 50-plussers

Verder blijkt uit het onderzoek van Hotels.com dat 35% van de Nederlandse reizigers wel eens een hotelkamer op de dag zelf heeft geboekt. Vijftigplussers blijken de meest spontane generatie; de helft van hen (44%) heeft wel eens een hotel voor dezelfde dag heeft geboekt.De top 5 redenen om op het allerlaatste moment een hotelkamer te boeken zijn:

  1. De laatste trein, bus of vlucht naar huis gemist (27%)
  2. Een goed verlopen date (26%)
  3. Een traktatie voor jezelf (20%)
  4. Iemand ontmoet tijdens het uitgaan (16%)
  5. Te dronken om naar huis te gaan (13%)

Nederlanders boekten het vaakst op het laatste moment een hotel tijdens:

  1. De zomervakantie (29%)
  2. De feestdagen (22%)
  3. De voorjaarsvakantie (15%)
  4. Valentijnsdag (12%)
  5. De verjaardag van hun partner (9%)

 

Reageer op dit artikel