nieuws

NH bouwt multimediastudio in Amsterdams hotel

Hotel 2411

NH Hotels realiseert in NH Amsterdam Zuid een volledig uitgeruste multimedia studio voor het produceren en uitzenden van webcasts, lanceringen en online seminars.

NH bouwt multimediastudio in Amsterdams hotel

De hotelgroep is daarvoor een samenwerking aangegaan met NEP The Netherlands, een wereldwijde speler in facilitaire en technische dienstverlening in de televisie- en de live evenementenindustrie.

De studio wordt deze zomer ingericht in hotel NH Amsterdam Zuid aan de Van Leijenberghlaan, op steenworp afstand van de Zuidas, en ingezet voor het produceren en uitzenden van webcasts en online videoproducties. Met deze studio komen de partijen tegemoet aan de groeiende vraag naar professionele multimediafaciliteiten ten behoeve van e-learning, (financiële) presentaties, lanceringen en online seminars.

Studio Amsterdam Zuid

De multimediastudio, die de werktitel Studio Amsterdam Zuid heeft meegekregen, wordt ingericht in een aparte vleugel op de eerste etage van het hotel. De studio is voorzien van de laatste digitale registratietechnieken, green screen mogelijkheden, een lichtplafond en een hybride decor, waardoor de studio naar eigen huisstijl gebrand kan worden.

Patrick Wildschut, Manager Webcasting bij NEP The Netherlands, over de samenwerking: ‘Hoewel we ook in-house studio’s bouwen voor opdrachtgevers, is dat in sommige gevallen niet haalbaar. Onze corporate klanten hebben behoefte aan een omgeving waarmee hun communicatie relatief snel richting de doelgroep opgezet kan worden. Dankzij de samenwerking met NH Hotel Group kunnen we daarin nog beter voorzien.’

Holographic Telepresence

Onder het motto ‘High Tech Made Easy’ werkt NH Hotel Group aan continue innovatie van technieken die een bijeenkomst nog succesvoller en tot de verbeelding sprekend maken. Zo biedt NH als enige hotelketen ter wereld permanent de revolutionaire 3D Holographic Telepresence techniek aan in enkele hotels, waardoor sprekers en presentaties als hologram op meerdere plaatsen tegelijk ten tonele kunnen verschijnen.

De nieuwe studio in NH Amsterdam Zuid sluit aan bij deze High Tech Made Easy propositie, zegt Rianne Sikkema, Senior Marketing Manager & Media bij NH Hotel Group. ‘Corporate clients die een online seminar of webcast organiseren, willen dit efficiënt en goed verzorgd doen. NH Amsterdam Zuid is hiervoor dé aangewezen plek en samen met de expertise van NEP op dit vlak kunnen we de cirkel rond maken.’

Naar verwachting opent de studio begin september van dit jaar de deuren voor de eerste mediaproducties.

Reageer op dit artikel