nieuws

Stayokay vraagt kleine bijdrage voor klimaatneutraal overnachten

Hotel 1925

‘Klimaatneutraal’ logeren bij Stayokay. Sinds donderdag 7 juli is dit mogelijk. De hostelketen biedt gasten de mogelijkheid om tijdens de reservering op de website een bijdrage te betalen van € 0,20 per overnachting. Hiermee wordt het klimaateffect van het verblijf aanzienlijk verlaagd. Het geld wordt gebruikt om blijvend te kunnen investeren in Nederlandse windenergie.

Stayokay vraagt kleine bijdrage voor klimaatneutraal overnachten
Stayokay in Bergen op Zoom

Het initiatief past binnen het duurzaamheidprogramma van Stayokay, dat hen onlangs de Triodos Hart-Hoofdprijs opleverde. Onder de noemer ‘Goed Bezig’ wil Stayokay blijvend gasten, medewerkers en leveranciers aansporen tot het maken van alternatieve, duurzame keuzes.

Aanzetten tot gedragsverandering

Stayokay hoopt hiermee hun gasten ook na het hostelbezoek tot een gedragsverandering aan te zetten als het om duurzaamheid gaat. Voor deze milieubesparende bedrijfsvoering draagt de hostelketen sinds 2008 het Europees Ecolabel, hét label voor (meer) milieuvriendelijke producten en diensten.

Energiebron wind

Om de komende jaren ook in energiebron wind te blijven investeren, wordt aan de gasten gevraagd een compensatiebedrag te betalen en zo mee te helpen de klimaatverandering tegen te gaan. ‘Alle beetjes helpen. Wind blijft immers de schoonste en meest natuurlijke energiebron die je kunt gebruiken.’

Stayokay staat in 2016 op nummer 41 van de Misset Horeca Horeca Top 100 grootste bedrijven.

Reageer op dit artikel