nieuws

Amsterdam ontdekt 11 illegale hotelboten

Hotel 1743

Elf illegale hotelboten heeft Amsterdam in juli opgespoord. De eigenaren moeten met de verhuur stoppen anders riskeren ze een boete van 50.000 euro. De gemeente heeft de afgelopen tijd 52 boten bezocht.

Amsterdam ontdekt 11 illegale hotelboten

Sinds februari heeft de gemeente de regels voor vakantieverhuur voor woningen en woonboten gelijk getrokken. In Amsterdam worden nog te veel boten langer dan de toegestane zestig dagen of zelfs het hele jaar verhuurd aan toeristen.

‘Woonboten zijn om op te wonen’

Wethouder Wonen Laurens Ivens zegt dat in Amsterdam elke woning broodnodig is. ‘Woonboten zijn bedoeld om op te wonen en niet voor illegale verhuur. Met deze aanpak zorgen we daarvoor.’

Hotline

De gemeente Amsterdam jaagt deze zomer extra op illegale hotels in de hoofdstad. Met de hotline wil de gemeente overlast beperken. Amsterdam heeft de strijd aangebonden met illegale hotels. Het komen en gaan van toeristen leidt tot overlast bij omwonenden, de stad loopt toeristenbelasting mis, de eigenaren lappen vaak regels aan hun laars en de verhuur aan toeristen onttrekt woningen aan de woningmarkt. Amsterdammers mogen hun woning tijdens vakanties verhuren, maar niet langer dan zestig dagen per jaar en niet aan meer dan vier personen.

Reageer op dit artikel