nieuws

Boomhuthotel op komst in Achterhoek

Hotel 3307

Als het aan ondernemer Bennie Wisselink (60) ligt, opent hij in 2017 een Treehouse Resort inclusief boomhotel in de Achterhoek. In een stuk bos van 15 hectare moeten in eerste instantie 10 boomwoningen verrijzen.

Boomhuthotel op komst in Achterhoek

Ervaring in de horeca of hotellerie heeft hij niet, behalve dan als gebruiker. Maar onder het motto ‘rust roest’ en ‘je moet toch iets met je geld’ stort ondernemer Bennie Wisselink zich nu vol in de recreatiemarkt. ‘Ik wil een kleinschalig resort opzetten met luxe boomhuizen zoals we dat in de wereld nog niet kennen.  Tijdens een bezoek aan één van mijn dochters in Australië zag ik voor het eerst een paalwoning langs de Great Ocean Road. Geweldig vond ik dat. Toen ben ik gaan onderzoeken of dat ook hier in de Achterhoek zou kunnen.’

Luxe segment

Hoewel het definitieve ontwerp er nog niet ligt, heeft Wisselink duidelijk voor ogen wat hij wil. Veel natuurbeleving, rust, CO2-neutraal en een zekere luxe. ‘Ik ben naar Engeland geweest om te slapen in de treehouses van Chewton Glen van Hampshire. Weet je wat ze daar durfden te vragen voor één nacht? 1200 euro. En dan kon je de buurvrouw zien zitten in haar hottub.’ Het park van Wisselink moet meer vrijheid en natuurbeleving bieden, maar qua uitstraling en comfort op gelijkwaardig niveau zitten. ‘Maar ik wil qua prijs tussen de 100 en 200 euro per persoon per nacht uitkomen.’

Wisselink start met de bouw van tien treehouses, allemaal puur voor de verhuur. ‘Als dat goed loopt, kunnen er nog tien bijgebouwd worden. Maar groter wordt het niet.’ De treehouses worden vijftien meter hoog en krijgen een doorsnee van negen meter. De stam is negen meter hoog. Er komt zowel een lift in als een trap. ‘Een lift kost weliswaar 30.000 tot 40.000 euro meer per boomwoning, maar gezien de vergrijzing lijkt mij dit absoluut een must. De lift gaat tot de tweede verdieping. Daarboven komt nog een dakterras met hottub.’

De indeling van de boomwoningen zal onderling iets verschillen, maar alle woningen worden voorzien van badkamer met bad, keuken, living en twee tot vier slaapkamers. ‘En dan niet met bedden waarvan de hoofdsteun niet omhoog kan zoals bij Chewton Glen, want als je tussen de bomen ligt, wil je toch ook vanuit je bed genieten van het uitzicht?’ De totale investeringskosten voor het resort zullen de 6 miljoen overschrijden. Een derde daarvan doet Wisselink zelf, het andere deel de bank.

Buurt betrekken

Inmiddels heeft Wisselink een stuk bos van 15 hectare gekocht tussen Ruurlo en Hengelo dat momenteel intensief wordt bewerkt om er een nog mooier bos van te maken. ‘Op dit moment loopt er een onderzoek naar de flora en fauna in het gebied. De verwachting is dat rond augustus of september het bestemmingsplan door de gemeente kan worden behandeld. Als er dan geen bezwaren komen, hoop ik in het najaar van start te kunnen gaan met de bouw.’

Wisselink verwacht geen bezwaren uit zijn omgeving. ‘Voordat ik aan de slag ben gegaan, ben ik de buurt rond geweest om met alle betrokkenen te praten. Ik heb geluisterd naar hun bezwaren en wensen en die meegenomen in de plannen. Zo komen alle boomwoningen op minimaal 40 meter vanaf de bosrand en werk ik mee aan de nieuwe hal van het loonbedrijf dat naast het resort zit om deze van geluidsabsorberende beplating te voorzien. Ook ben ik met de eigenaar in gesprek over de huur van het nieuwe dak. Ik wil graag zonne-energie gebruiken en een groot schuin dak leent zich daar een stuk beter voor dan de daken van de boomwoningen.’

Hotelkamers

Naast de tien boomwoningen bouwt Wisselink ook een boomhotel met daarin acht luxe suites van zo’n 35 vierkante meter. Naast het hotel komt de receptie met daarboven een ontbijtruimte en daarboven nog twee kamers. Tussen de twee gebouwen komt een loopbrug zodat gasten eenvoudig naar de ontbijtruimte kunnen lopen. Een restaurant komt er vooralsnog niet en ook komen er geen speeltoestellen en dergelijke in het park. ‘Ik wil de natuurbeleving optimaal houden. Bovendien zit er voldoende vertier in de omgeving. Het klimbos van Ruurlo en de golfbaan zijn dichtbij, er zijn veel fiets- en wandelpaden, kastelen en landerijen en in de dorpen zit volop horeca op alle niveaus.’ 

In kwartaalspecial Misset Hotel van 19 augustus staat een uitgebreid artikel over het Treehouse resort van Bennie Wisselink.

Reageer op dit artikel