nieuws

Conflict rondom strandpaviljoen Harry Westers

Hotel 2197

Hotelier Harry Westers staat voor de rechter tegenover de gemeente Vlieland. Onderwerp van discussie is zijn strandpaviljoen ‘t Badhuys op Vlieland. De gemeente eist dat de snack-kar en de picknicktafels worden verwijderd.

Conflict rondom strandpaviljoen Harry Westers

Ook liggen er volgens de gemeente te veel betonnen platen rondom het strandpaviljoen op Vlieland. Beide partijen mochten hun verhaal doen bij de rechter in Groningen. Dit meldt Omroep Fryslan op haar website.

Volgens de gemeente zijn er voor de picknicktafels en de snack-kar  geen vergunningen aangevraagd en is eigenaar Harry Westers van Westcord Hotels daarom in overtreding. Volgens Westers echter, staat de snack/ijskar er al jaren en staat in zijn huurovereenkomst dat hij wel extra tafels, stoelen en platen mag plaatsen. 

De gemeente legde Westers op 19 juli een dwangsom op van 1000 euro voor elke dag dat de platen blijven liggen en de tafels en de snack-kar blijven staan.

Westers zelf naar rechter

Harry Westers heeft bij de rechter gevraagd deze maatregel in elk geval voorlopig uit te stellen tot zijn ingediende bezwaar bij de gemeente wordt behandeld.

Westers is al sinds 1995 eigenaar van het strandpaviljoen op Vlieland. Op dit eiland legde de hotelier de basis voor zijn bedrijf, Westcord Hotels. Nog steeds runt hij er Hotel de Wadden en Strandhotel Seeduyn. 

Personality Award voor Harry Westers

Westers won in 2014 de Personality Award van Misset Horeca die is verbonden aan de Top 100 van Grootste Bedrijven en Merken in de horeca. Westers staat met zijn WestCord Hotels al sinds 2003 in deze ranglijst. In 2016 stond hij met een omzet van 88 miljoen op de 21ste plaats. 

 

Reageer op dit artikel