nieuws

EHPC opent vier hotels in Duitsland

Hotel 1615

Het Nederlandse Europe Hotels Private Collection opent voor het eind van 2016 vier hotels in Duitsland onder de merken Sir Hotels en Max Brown. Ook de restaurantconcepten van Entourage Group gaan mee naar Duitsland.

EHPC opent vier hotels in Duitsland

In Berlijn opent op 14 oktober Sir Savigny met 44 kamers en een vestiging van burgerbar The Butcher, in Hamburg opent eind van het jaar Sir Nikolai, met 94 kamers en een Izakaya, met Aziatische keuken en bar.

Het merk Sir Hotels is in Amsterdam ontwikkeld, en startte met de opening van Sir Albert in 2013 – dit jaar nog finalist in de Dutch Hotel Award. De tweede vestiging in Amsterdam, Sir Adam, opent later dit jaar in de Adam toren.

Max Brown

Op 6 september opent in Düsseldorf het eerste Duitse Max Brown hotel (65 kamers), ook een in Amsterdam ontwikkeld concept. Een paar weken later volgt Berlijn, 70 kamers.

‘We hebben altijd plannen gehad uit te breiden naar andere markten’, zegt Liran Wizman, eigenaar van EHPC. ‘We willen hotels die verhalen vertellen en zijn geworteld in hun context, hun omgeving. Zowel in Amsterdam als andere zorgvuldig gekozen steden in Europa.’

Entourage Group

Voor de restaurants en bars in zijn hotels werkt Wizman samen met The Entourage Group van Yossi Eliyahoo. In de Amsterdamse hotels zijn de restaurants stuk voor stuk succesvol, iets wat beiden in de Duitse hotels willen evenaren.

De concepten van Sir Hotels en Max Brown komen uit de koker van de managing director van EHPC, Bram van der Hoek. Hij is ook nauw betrokken bij de uitrol in Duitsland. ‘We komen met veel enthousiasme naar de Duitse markt, en blijven trouw aan ons motto: unieke ervaringen voor onze gasten creëren met hotels die opgaan in de buurt waarin ze staan, met onze holistische f&b concepten en met onze merkidentiteit.’

EHPC staat met een omzet van 38 miljoen euro op plek 39 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

Reageer op dit artikel