nieuws

‘Geen nieuwe hotels meer in Roermond’

Hotel 2223

Er dreigt verzadiging van de hotelmarkt in Roermond, meent het college van Burgemeester en Wethouders van die Limburgse gemeente. Roermond wil daarom geen toestemming meer geven voor nieuwe hotels of Bed & Breakfast-voorzieningen.

‘Geen nieuwe hotels meer in Roermond’
Het nieuwe familiehotel - project Loesbleik

De bouw van een nieuw familiehotel met 56 kamers gaat wel door, net als de uitbreiding van Hotel Roermond maar daarna volgt een hotelstop in Roermond als het aan de gemeente ligt. Dit blijkt uit de conceptnota ‘Hotel en Bed & Breakfast in Roermond’ van het college van B&W, zo meldt Dichtbij.nl.

Als het aan het college ligt is het eerste ‘slachtoffer’ het geplande hotel in Jazz City; het nieuwe stadshart van Roermond.

Roermond beschikte vorig jaar over elf hotels, goed voor 340 kamers met 692 bedden. Twee jaar eerder was uit een inventarisatie gebleken dat heel Midden-Limburg in 2013 51 hotels telt, met 905 kamers en 1.802 bedden.  In 2014 vonden ruim 112.000 overnachtingen plaats bij de hotels in Roermond.

Bezetting 63 procent

De elf hotels in Roermond behalen een gemiddelde bezetting van 63 procent. De gemiddelde kamerprijs inclusief ontbijt bedraagt 74 euro. Dat is lager dan gemiddeld in de provincie (86 euro) en veel lager dan landelijk (94 euro). Tussen de tien en honderd dagen is er een volledige bezetting (100%).

In de conceptnota schetst de gemeente drie senario’s: optimistisch: een marktruimte van 114 kamers tot en met 2021. realistisch: marktruimte van 96 kamers en een bezetting van 60 procent en het doemsenario.

Waar het gaat om Bed&Breakfast voorzieningen, dat zijn er in Roermond 53 kamers met 172 bedden. Ook hier is sprake van een groei, die de komende jaren zal doorzetten.

 

Reageer op dit artikel