nieuws

‘Minder Chinezen op vakantie naar Nederland’

Hotel 1854

Door de recente terroristische dreiging in Europa komen er dit jaar waarschijnlijk minder Aziatische toeristen naar Nederland. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC Holland Marketing) rekent voor heel dit jaar nu op 5 procent minder Chinezen en 10 procent minder Japanners.

‘Minder Chinezen op vakantie naar Nederland’

Begin dit jaar ging de marktvorser er nog vanuit dat er juist meer Aziatische toeristen zouden komen. Maar uit angst voor aanslagen kiest een deel van de vakantiegangers uit China en Japan nu waarschijnlijk liever een andere reisbestemming, denkt het NBTC.

Cijfers vorig jaar

Vorig jaar groeide het aantal Chinezen dat ons land aandeed, nog spectaculair. In 2015 kwamen in totaal 300.0000 toeristen uit het Aziatische land, dik een vijfde meer dan het jaar ervoor. Het aantal Japanners zakte toen wel al, met 15 procent naar zo’n 125.000.

Stijging in het aantal Britten

Voor het grote plaatje heeft de afname van het aantal Chinezen en Japanners waarschijnlijk geen gevolgen. Het NBTC heeft zijn prognoses voor het aantal Belgen, Duitsers en Amerikanen dat hier vakantie viert, juist wat opgeschroefd. Ook verwacht het bureau nog altijd een lichte stijging in het aantal Britten dat naar Nederland komt, ondanks alle onzekerheid door de brexit.

Lees ook: Horeca gaat gevolgen Brexit voelen

15,5 miljoen buitenlandse toeristen

De raming voor het totaal aantal buitenlandse toeristen dit jaar blijft zo gehandhaafd. Het NBTC gaat uit van circa 15,5 miljoen bezoekers, wat neerkomt op een plus van 3 procent ten opzichte van vorig jaar.

Fors meer toeristen bezoeken NederlandBekijk ook:
De cijfers van toerisme in Nederland in 2015

Reageer op dit artikel