nieuws

Toeristenbelasting: ‘toerist en middenstand de dupe’

Hotel 1750

De ANWB, Consumentenbond, Koninklijke Horeca Nederland en Recron hebben zaterdag 20 augustus in de media hun protest laten horen tegen de verhoogde toeristenbelasting en het ‘oneigenlijk gebruik daarvan’, zo meldt Stichting Vrije Recreatie (SVR) .

Toeristenbelasting: ‘toerist en middenstand de dupe’

SVR heeft eerder al een petitie over dit onderwerp ingediend bij de Tweede Kamer. ‘Door die heffing van steeds hogere toeristenbelasting zal de toerist zich niet meer welkom in Nederland voelen.’

Toeristenbelasting verlagen

SVR verzoekt de landelijke overheid ‘haar gemeenten op te roepen de toeristenbelasting te verlagen en de opbrengst ervan niet aan te wenden voor het dichten van begrotingstekorten’. Tot op heden leidde dit echter niet tot een eenduidig en doeltreffend beleid. ‘Nog altijd staat er geen rem op de verhogingsdrift van tal van gemeenten, erger nog er is geen beleid om dat tegen te gaan en men kan dit ongestraft doen’

KHN

KHN sprak in maart al van een melkkoe. De brancheorganisatie was toen teleurgesteld omdat zonder enig overleg de toeristenbelasting die hoteliers voor de gemeente Amsterdam moeten innen werd verhoogd.

Reageer op dit artikel