nieuws

Utrechtse kerk moet designhotel worden

Hotel 2710

De Westerkerk in Utrecht moet worden omgebouwd tot een designhotel met 75 kamers, een restaurant en een ‘huiskamer voor de buurt’. Opening is gepland voor eind 2017.

Utrechtse kerk moet designhotel worden

Het monumentale kerkgebouw aan de Catharijnekade, aan de rand van het Utrechtse centrum, werd vorig jaar te koop aangeboden door de Gereformeerde Gemeente vanwege een verhuizing. Uit alle initiatieven werd het idee van Robin Hagendoorn gekozen, meldt website DUIC.

‘Het was belangrijk dat de kerk eenzelfde invulling houdt als het van oudsher al was, een ontmoetingsplek’, zegt Hagendoorn. Hij is in overleg met partijen voor koop en exploitatie, het vergunningstraject moet nog gestart worden.

Utrechtse kunstenaars en designers

Aan de achterzijde en in een deel van de kerkzaal moeten 75 kamers komen, allemaal individueel ontworpen door jonge Utrechtse kunstenaars en designers. In de rest van de kerkzaal komt een restaurant en het moet een plek worden waar ook bewoners van de omliggende Wijk C zich welkom voelen.

Inchecken gaat met een app, op termijn wil Hagendoorn dat ook bediening van airconditioning en verlichting met de smartphone kan. Wat de initiatiefnemer betreft zou het hotel eind 2017 open moeten.

 

Reageer op dit artikel