nieuws

900.000 euro cultureel erfgoed-subsidie voor Kurhaus

Hotel 1538

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft 54,5 miljoen euro subsidie toegekend aan eigenaren van rijksmonumenten voor de instandhouding daarvan. Zo’n 900.00 euro daarvan is voor het Kurhaus in Scheveningen. 

900.000 euro cultureel erfgoed-subsidie voor Kurhaus

Naast het Kurhaus zijn het vooral kerken die flink ‘in de prijzen vallen’, met name twee belangrijke en historische kerken. Dat zijn de beroemde Sint Jan in Den Bosch en de altijd door restauratieproblemen geteisterde Eusebius in Arnhem. De kathedrale basiliek van Sint Jan Evangelist in Den Bosch krijgt bijna 2,7 miljoen uit de pot. De Grote of Eusebiuskerk ontvangt bijna 2 miljoen.

Overige subsidie

Voor het Kurhaus in Scheveningen, het legendarische hotel aan zee en ooit dito muziekzaal, is er bijna 9 ton. Voor Slot Zeist is meer dan 6,5 ton beschikbaar en voor Kasteel De Haar in Haarzuilens dik 6 ton. De Zeelandbrug staat op de lijst met subsidies voor ruim 9 ton, de abdijgebouwen Rolduc bij Kerkrade voor meer dan een half miljoen. Een kleine 4 ton gaat naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. Bijna net zoveel is er voor het Concertgebouw daar. Voor het Scheepvaarthuis in de hoofdstad is er zelfs meer dan een half miljoen.

Reageer op dit artikel