nieuws

‘Boot&Co’ krijgt opdracht duurzaam hotel Houthaven Amsterdam

Hotel 2180

Bij de selectieprocedure voor het duurzaam hotel in de Houthaven is ‘Boot&Co’ van ontwikkelcombinatie IQNN Vastgoed, Vink Bouw en City ID Group als beste inschrijving geselecteerd door de gemeente Amsterdam.

‘Boot&Co’ krijgt opdracht duurzaam hotel Houthaven Amsterdam

Op 1 september is de optieovereenkomst ondertekend. Het hotel is ontworpen door Kollhoff Architekten en is een ode aan de Amsterdamse School. Het wordt een zeer duurzaam hotel dat met een EPC van 0,041 bijna geheel energieneutraal zal zijn.

Boot&Co

De naam Boot&Co verwijst naar de naam van een houtbewerker die in het verleden in de Houthaven gevestigd was. Het hotel bevat 82 ruime hotelappartementen, waarbij een verbinding wordt gemaakt met de geschiedenis van de buurt, waaronder het havenkarakter en de Amsterdamse School. Doelgroep van het hotel is de Young Dynamic Urban Professional.

Boot 2In het hotel komt ook een fitness en zwembad. Het centrale gedeelte van het gebouw is het hoge atrium waar de lobby, receptie, delicatessenzaken en een bar aanwezig zijn. Op de begane grond is verder een restaurant en lounge ruimte te vinden. In de parkeerkelder is ruimte voor 48 parkeerplaatsen. Dit brengt de totale ontwikkeling op 7.800 vierkante meter bruto vloer oppervlak. Het interieur van het complete hotel wordt ontworpen door Martin Brudnizki Design Studio (MBDS) uit Londen.

De bouw start medio 2017 en de oplevering van het hotel staat voor begin 2019 gepland.

Houthaven

De Houthaven is gelegen in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. De Houthaven transformeert van een bedrijventerrein naar een woonbuurt op zeven groene, autoluwe eilanden in het IJ. Gemeente en ontwikkelaars spraken af dat de Houthaven een 100 procent klimaatneutrale wijk moet worden. In de Houthaven wordt milieuvriendelijk gebouwd, met extra aandacht voor energie- en materiaalgebruik.

Reageer op dit artikel