nieuws

Britse hotels goedkoper na Brexit

Hotel 2073

Britse hotels zijn na het brexit-referendum in juni goedkoper geworden, zo blijkt uit onderzoek van hotelvergelijkingssite www.trivago.nl. Hotels in de Britse hoofdstad zijn in de twee weken na de stemming van 23 juni meer dan 20 euro goedkoper geworden door de daling van het Britse pond sterling (GBP). Dit betekent dat Nederlanders die nu een trip naar het Verenigd Koninkrijk boeken ongeveer 10% minder voor hun hotelovernachting betalen.

Britse hotels goedkoper na Brexit

Er zijn geen aanwijzingen voor een afname van de populariteit van Londen of het Verenigd Koninkrijk naar aanleiding van het Brexit-referendum. Na het referendum bleef het aantal bezoekers dat vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk reisde nagenoeg hetzelfde. Toch boeken momenteel minder Nederlanders een Britse hotelovernachting dan in september vorig jaar. Groot-Brittannië trekt momenteel ongeveer 25% minder Nederlandse hotelgangers aan dan vorig jaar. Dit was in de maanden voor het brexit-referendum ook al het geval.

Verenigd Koninkrijk €40 goedkoper dan vorig jaar

Minder hotelbezoekers betekent lagere prijzen; gecombineerd met de gunstige koers van het Pond sterling is dit een veel gunstigere september dan het vorig jaar. Uit de trivago Hotelprijsindex (tHPI) blijkt dat hotels in het Verenigd Koninkrijk deze maand 27% goedkoper zijn dan in september 2015; dit komt overeen met een gemiddelde daling van €40 per kamer per nacht. Voor Londen geldt een daling van bijna €50 per nacht.

 

Reageer op dit artikel