nieuws

Hilton Rotterdam gaat gebruikte zeepjes recyclen

Hotel 2065

Hilton Rotterdam gaat als eerste hotel in Nederland gebruikte zeepjes recyclen. Dit in samenwerking met de organisatie Clean the World.

Hilton Rotterdam gaat gebruikte zeepjes recyclen

Clean the World is een maatschappelijke onderneming met de missie om hotelafval te verminderen op stortplaatsen. De organisatie verzamelt gebruikte zeepjes van al meer dan 4.000 hotels en resorts. De zeepjes en andere hygiëneproducten worden ontsmet en verdeeld in ontwikkelingslanden. De recyclingcentra liggen in Orlando, Las Vegas, Montreal en Hong Kong. Sinds 2009 zijn er meer dan 29 miljoen zeepjes van Clean the World verspreid over 99 landen.

Hoe duurzamer het hotel, hoe groener de gasten

Lees ook: Hoe duurzamer het hotel, hoe groener de gasten

 

Hilton

‘Wij zijn ontzettend trots op onze samenwerking met Clean the World en om hiermee te kunnen bijdragen aan de zeeprecycling en verbetering van de hygiëne’, aldus Karin van den Berg, general manager Hilton Rotterdam.

Samen met 500 andere Hilton-hotels heeft Hilton Rotterdam een overeenkomst getekend met Clean the World, waardoor de keten de grootste hotelpartner is geworden.

Clean the World

Als ‘s werelds grootste zeep recycler heeft Clean the World sinds 2009 naar eigen zeggen bijgedragen aan 30 procent vermindering in de pre-adolescent sterfgevallen als gevolg van hygiëne gerelateerde ziektes.

Reageer op dit artikel