nieuws

Novum Group groeit tot 99 hotels

Hotel 1615

Met de aankoop van zeven hotels in één keer komt het totaal van de snel expanderende Duitse Novum Group op 99. Novum is ook bezig de Nederlandse markt te betreden.

Novum Group groeit tot 99 hotels

Per 1 september heeft Novum Group zeven hotels van SleepNsmile overgenomen, waarmee het totaal op 99 komt. ‘De hotels passen naadloos in ons portfolio’, zegt ceo David Etmenan. ‘Ze liggen op interessante locaties vlakbij topbestemmingen.’

In Nederland wordt momenteel het eerste Novum hotel gebouwd in Amsterdam, wat in 2018 open moet. Als alles goed gaat wordt binnen niet al te lange tijd de handtekening gezet voor een tweede Novum hotel in Nederland. Waar dat hotel moet komen, is nog niet bekend.

Novum Group opereert in het 3- en 4-sterrensegment in heel Europa en heeft ongeveer 30 procent van de hotels in eigendom. Naast de 99 hotels in operatie, zitten er nog 20 in de pijplijn die nu gebouwd worden, voornamelijk in Duitsland.

Het familiebedrijf startte in 1988 in Duitsland, waar nog altijd het leeuwendeel van de portfolio zit, maar kent sinds 2004 een stormachtige groei.

Reageer op dit artikel