nieuws

Team EW Facility Services haalt dik 33.000 euro op voor kankeronderzoek

Hotel 1589

Jaarlijks neemt een team van facilitair dienstverlener EW Facility Services deel aan de Stelvio for Life, een beklimming te voet of per fiets van de Stelviopas in Italië. Met de challenge wordt geld ingezameld voor onderzoek naar behandeling van kanker. EW for Life haalde dit jaar 33.718 europ op.

Team EW Facility Services haalt dik 33.000 euro op voor kankeronderzoek

EW Facility Services vindt dat maatschappelijk verantwoord ondernemen heel duidelijk gericht moet zijn op de investering die een gehele maatschappij vooruit helpt. Vanuit die visie is de organisatie sinds 2012 ambassadeur van Stichting Barcode For Life, de organisatie achter Stelvio for Life.

Daarnaast is EW ook hoofdsponsor van het event zelf. Directeur Bas Cornelissen: ‘De eigenzinnige kijk op behandeling van kanker, tegen weerstand in je doelen bereiken en vernieuwende oplossingen aandragen voor complexe uitdagingen, zaken waar het CPCT team dagelijks mee bezig is, inspireert ons en maakt dat wij ons graag aan deze organisatie verbinden.’

Onderzoek

Iedere patiënt met kanker een behandelplan op maat geven en hen niet meer blootstellen aan mogelijk onnodige bijwerkingen van een algemene behandeling is het doel van het Center for Personalized Cancer Treatment.

Om geld in te zamelen en onderzoek hiernaar mogelijk te maken vond zaterdag 27 augustus de 5e editie van Stelvio for Life in Bormio in Italië plaats. Ook dit jaar nam team EW for Life deel aan deze sportieve uitdaging en haalde een bedrag van 33.718 euro op.

Zware beproeving

De Stelviopas is 21,2 kilometer lang, telt 34 bochten, heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1 procent en overbrugt 1533 hoogtemeters. ‘Het was een zware beproeving en we hebben afgezien’, zegt Cornelissen. ‘maar het hele team heeft vanwege het mooie doel en door de goede sfeer de top bereikt.’

In totaal brachten alle deelnemers 505.040 euro, die voor 100 procent naar het goede doel gaat.

Reageer op dit artikel