nieuws

Hotels Rio profiteerden meer van Olympische Spelen dan in Londen en Beijing

Hotel 1588

De hotelsector in Rio de Janeiro heeft afgelopen zomer flink méér geprofiteerd van de Olympische Spelen in de stad dan Londen in 2012 en Beijing 2008. Dat blijkt uit cijfers van STR.

Hotels Rio profiteerden meer van Olympische Spelen dan in Londen en Beijing

De gemiddelde overnachtingsprijs (ADR – average daily rate) steeg in augustus met 199,2 procent naar ruim 1250 real (351 euro). De bezetting liep op tot 76 procent, een toename van 26,6 procent.

De omzet per beschikbare kamer (RevPar – revenue per available room) nam hierdoor met 278,6 procent toe tot 267 euro.

Bezetting

In Beijing steeg de revpar met 184,2 procent, wat vooral te danken was aan de 250 procent toename in adr – de bezetting daalde namelijk zelfs met 18,8 procent in de maand dat de Spelen plaatsvonden.

Londen zag de revpar met 44,4 procent toenemen, wat volledig is toe te schrijven aan de hogere adr. De bezetting steeg of daalde nauwelijks.

23 procent meer kamers

Maar, zegt Patricia Boo van onderzoeksbureau STR dat de cijfers publiceerde, de juichende cijfers zijn ook een gevolg van de slechte zomer in 2015, waardoor de groei enorm lijkt.

‘En de grootste uitdaging voor Rio is dat er nu 23 procent méér hotelkamers zijn dan een jaar geleden. Dit is een heel andere en veel minder stabiele markt dan Londen en Beijing.’

Reageer op dit artikel