De Innov16 prijzen zijn vergelijkbaar met de InnovationAwards van de Horecava in Nederland. Dit jaar werden liefst 350 producten ingezonden, 150 meer dan bij de editie van 2014.
Een committee maakte van die 350 een shortlist in 8 categoriën, waar vervolgens door inkopers en een vakjury op kon worden gestemd.
Dit zijn de winnaars:
Categorie Fitting and Renovation
Xlight Premium Collection - Porcelanosa
Grote porseleinen tegels (120x120 en 120x250) met marmereffect. Door ingenieuze belijning lopen de lijnen door bij naast elkaar geplaatste tegels (open book effect).
Categorie Tableware
Mood - Christofle
Ovalen metalen ei met daarin voor zes personen bestek.
Categorie Interior Design, Lighting and Furniture
Electrical conductor plaster panels - Pixlum
De gipspanelen staan onder laagspanning (12v), waardoor met led-steeklampjes elk gewenst patroon gemaakt kan worden. Denk aan logo’s of een sterrenhemel. De panelen zijn brandwerend.
Categorie Kitchen Equipment, Hot Drinks and Bar
E2S High-Speed Oven - Enodis
Bakt 20 keer sneller als een conventionele oven, bijvoorbeeld 5 panini in 40 seconden. Aansluiting op 230v stopcontact.
Categorie Hygiene and Cleaning, Linen and Professional Textiles
Sutran Drilook Technology STD Chef Jacket - Norvil
‘Slimme’ koksbuis met technisch textiel waardoor geen transpiratievlekken zichtbaar zijn.
Categorie Food Productys and Drinks
Oeuf a la Coque - D'Aucy Foodservice
Voorgekookt ei op traditionele wijze: het wit stevig, de dooier vloeibaar. Komt in een celluloseverpaking waarin het opnieuw verwarmd kan worden, de schaal is met laser voorgesneden.
Categorie Spa and Bathroom
Shower Capsules - Skinjay
Zoals koffiecapsules, maar dan voor in de douche. De capsules bevatten essentiële oliën voor een ‘wellness ervaring’. Shampoo of bodywash wordt zo geïntegreerd in de waterstroom uit de douche. Kan eenvoudig op bestaande douches worden aangesloten.
Categorie Technologies
Moins de Gaspi au Resto - Betterfly Tourism
Software om voedselverspilling te monitoren. Geeft trends weer en kan ook voor hele restaurantgroepen worden gebruikt.