nieuws

Verwarmde slaapunits nieuw op ADE

Hotel 1657

Op de NDSM-werf in Amsterdam wordt dit jaar voor het eerst een camping met verwarmde units om in te slapen, sauna’s en hot-tubs opgebouwd voor bezoekers van het Amsterdam Dance Event. Café Noorderlicht bevindt zich midden in het hart van deze zogeheten ‘ADE Sleep/over’ met iedere avond een ander feest en ontbijtjes voor de gasten.

Verwarmde slaapunits nieuw op ADE

Als nieuwe locatie binnen ADE zet café Noorderlicht een opvallend programma neer. ‘Geen doorsnee feestjes met ‘alleen maar dj’s’, maar bijzondere samenwerkingen met organisaties en artiesten die je niet zomaar tegenkomt in de standaard club’, zegt eigenaar Jasper Helmer.

Eigen feest

De zaterdag programmeert Noorderlicht zelf met een eigen feest onder de naam ‘Amsterdam Bands Event’. Met een knipoog naar de naam van ADE wordt voor één avond een totaal nieuwe weg ingeslagen: een feest zonder dj’s. ‘Als podium voor vooral livemuziek kan Noorderlicht binnen al het DJ geweld natuurlijk niet 5 dagen lang concessies doen’, aldus programmeur Jesse Meijer. ‘Daarom hebben we voor ‘ons feest’ alleen maar bands geboekt die een elektronische sound produceren.

Afsluiter

Als afsluiter heeft Noorderlicht op zondag vanaf 16:00 uur ‘s middags een heuse ‘gathering’ met internationale crews en organisaties geprogrammeerd, waaronder Souq Festival (FR), Feel Festival (GER) en Amsterdamse organisaties als Chocolate Club, Zuaer Kitchen en Beat Unique. Zij brengen allemaal hun eigen artiesten, muzikanten, decorbouwers en performers naar de werf om gezamenlijk ADE af te sluiten.

Meer info over ADE SLEEP/OVER.

Reageer op dit artikel