nieuws

Quietroom op zoek naar stilste hotelkamers

Hotel 1703

Stichting Quietrooms zoekt voor het tweede jaar naar de stilste hotelkamers. Vorig jaar won Hotel Regina in Parijs de Quiet Hotel Award. De stichting maakt zich sterk voor minder geluidsergernis in hotelkamers.

Quietroom op zoek naar stilste hotelkamers

‘Dagelijks krijgen wij honderden e-mails van reizigers die wereldwijd op zoek zijn naar hotels met stille kamers, dat kan omzettechnisch erg interessant zijn voor hotels.’, zegt Lucas Keizer, voorzitter van de stichting Quietroom Label.

‘Een hotelgast die een hotelkamer met een goed slaapcomfort heeft gehad zal dat niet meteen van de daken schreeuwen. Maar wanneer een hotelgast een drukke hotelkamer met geluidsoverlast heeft zal dit meteen een klacht worden met een slechte review op social media wat indirect financiële schade oplevert. Vandaar dat wij hotels oproepen om daadwerkelijk gastvrij te zijn en te zorgen voor stilte.’

De Stichting Quietrooms promoot wereldwijd de ontwikkeling van stillere hotelkamers, en riep vorig jaar daartoe ook de Quiet Hotel Award in het leven. De Quiet Hotel Award ging naar l’Hotel Regina in Parijs, de Quiet Airport Hotel Award naar Hilton Paris Orly Airport, de Quiet City Hotel Award naar Swissôtel Amsterdam en de Quiet Hotel Award Design&Build naar Dux in Roermond.

Hotels die mee willen dingen naar de prijs moeten bewijzen dat hotelkamers op een aantoonbare manier zijn gebouwd volgens zogenaamde ‘stilte-eisen’. Bekijk hieronder een filmpje over het geluidsarm inrichten van een hotelkamer.

Reageer op dit artikel