Trivago: 'Vergaderruimtes vernoemen we naar geboorteplaats medewerkers'

Trivago: 'Vergaderruimtes vernoemen we naar geboorteplaats medewerkers'

Trivago bouwt in het Duitse Düsseldorf een nieuw hoofdkantoor met ruim 2.000 werkplekken. In 2018 wil de vergelijkingssite het kantoor, door henzelf campus genoemd, in gebruik nemen. Er komen ruimtes in voor sport en activiteiten, van muurklimmen tot Krav Maga en van hardlopen tot Aerial Yoga. Bovenop: een groen dak met een dakterras.

Er werken 950 mensen bij Trivago Düsseldorf van 63 nationaliteiten. Naar eigen zeggen is het bedrijf sinds 2012 met 222 procent gegroeid. Alle vergaderruimtes worden vernoemd naar de geboorteplaats van een medewerker.

‘We hebben er over nagedacht om nieuwe werknemers zolang in de kelder onder te brengen, maar hebben toch besloten dat het bouwen van een nieuwe campus een beter idee is, aldus Rolf Schrömgens, oprichter en directeur van Trivago.

De hotelvergelijkingssite is in de afgelopen 9 jaar uitgegroeid van een kleine website met een initiële investering van minder dan 1 miljoen dollar, tot een bedrijf met een omzet van bijna 500 miljoen dollar (2015).

Alle boekingen die in 2015 zijn gemaakt via Trivago hebben een totale waarde van meer dan 4 miljard dollar. trivago groeit nog altijd met 58 procent per jaar.

Het nieuwe trivago hoofdkantoor is ontworpen door het Düsseldorfs architectenbureau SOP. Het betreft een gebouw met 6 verdiepingen, 26.000 m² open ruimte en is goed voor ruim 2000 werkplekken. Er is een mogelijkheid voor een uitbreiding van nog eens 1500 extra werkplekken in een aangrenzend gebouw van 16 verdiepingen.

Net als het huidige hoofdkantoor zal de nieuwe campus voorzien zijn van vergaderruimtes, keukentjes en stille werkplekken, allemaal uitgedost in een creatief thema.