nieuws

Naast Marriott azen nu ook Chinezen op Starwood Hotels

Hotel

De internationale hotelgigant Starwood Hotels heeft de interesse gewekt van Chinese investeerders. Het hotelbedrijf ging eerder al akkoord met een overname door Marriott International, maar maakte maandag bekend dat er een concurrerend bod is ontvangen. Volgens Marriott gaat het om het Chinese verzekeringsconcern Anbang.

Naast Marriott azen nu ook Chinezen op Starwood Hotels

Starwood is in Nederland eigenaar van onder meer Hotel Des Indes in Den Haag en het Sheraton op Schiphol. Het ging eind vorig jaar akkoord met een overname door branchegenoot Marriott ter waarde van 12,2 miljard dollar (€11 miljard). Een groep investeerders onder leiding van het Chinese Anbang, onder meer eigenaar van de Nederlandse verzekeraar Vivat, heeft nu echter ongevraagd een bod van bijna 13 miljard dollar gedaan op Starwood.

400 miljoen vergoeding

In een reactie liet Starwood weten vooralsnog achter het bod van Marriott te blijven staan. Het bedrijf gaat echter wel in gesprek met het consortium. Daarbij houdt Starwood naar eigen zeggen rekening met ‘het belang van de onderneming en de aandeelhouders’. Mocht de deal met Marriott onverhoopt niet doorgaan, dan is Starwood verplicht een beëindigingsvergoeding te betalen van 400 miljoen dollar aan Marriott.

6,5 miljard voor andere hotelketen

Met de beoogde overname van Starwood lijkt de overnamehonger van Anbang verre van gestild. Volgens ingewijden zou de Chinese investeerder ook 6,5 miljard dollar willen uittrekken om de Amerikaanse hotelketen Strategic Hotels & Resorts over te nemen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels