Starwood Hotels accepteert hoger bod Marriott

Starwood Hotels accepteert hoger bod Marriott

De  hotelketens Marriott, Ritz-Carlton, Sheraton en Le Meridien komen mogelijk toch onder één dak. Het Amerikaanse Starwood Hotels & Resorts heeft maandag 'ja' gezegd tegen een verhoogd overnamebod van branchegenoot Mariott International.

Marriott verklaarde zich eerder op de dag bereid 13,6 miljard dollar (12,1 miljard euro) op tafel te leggen voor Starwood.

De bedrijven bereikten in november al overeenstemming over een fusie. Marriott zou aanvankelijk 12,2 miljard dollar betalen voor de eigenaar van onder meer Hotel Des Indes in Den Haag en het Sheraton op Schiphol.

Vorige week verhoogde een groep investeerders onder leiding van de Chinese verzekeraar Anbang evenwel de inzet met een tegenbod van 13,2 miljard dollar. Anbang had kort daarvoor al overeenstemming bereikt over de overname van Strategic Hotels & Resorts, eigenaar van het befaamde Waldorf Astoria in New York, voor 6,5 miljard dollar.

Starwood kon destijds niet anders dan erkennen dat het Chinese bod superieur was aan dat van Marriott, maar stelt dat nu de rollen zijn omgedraaid. Het is nog onduidelijk of de Chinezen de biedingsstrijd voortzetten en met een hoger bod gaan komen. Een woordvoerder van Anbang was maandagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Marriott rechtvaardigt de hogere biedprijs door zijn aandeelhouders kostenvoordelen tot 250 miljoen dollar per jaar voor te spiegelen. Eerder werd nog uitgegaan van 200 miljoen dollar. Als de fusie doorgaat, ontstaat 's werelds grootste hotelbedrijf met 1,1 miljoen kamers, verdeeld over ruim 5500 hotels in meer dan honderd landen.