Nieuwe Executive Chef Hilton Amsterdam

Nieuwe Executive Chef Hilton Amsterdam
Marco de Wildt, executive chef Hilton Amsterdam

In Hilton Amsterdam is Marco de Wildt aangetreden als executive chef. De afgelopen vier jaar bekleedde hij diezelfde functie in Mövenpick Hotel IBN Battuta Gate & Oceana in Dubai. Daarvoor werkte hij als cluster executive chef van Mövenpick Nederland.

De Wildt brengt een rijke managementervaring mee en kent de wereldkeuken in al haar verschijningsvormen. In Dubai was hij verantwoordelijk voor twaalf verschillende outlets. In Hilton Amsterdam gaat De Wildt zich richten op het verder stroomlijnen en verfijnen van de verschillende keukens, met een bijzondere focus op de banquetingafdeling; de keuken van Roberto's Restaurant behoudt met de Italiaanse chefs een eigen identiteit.

Frisse stempel op keuken en banqueting

Marco de Wildt: 'Ik verheug mij erop samen te werken met een ervaren en geïnspireerd team, dat openstaat voor nieuwe mogelijkheden.' Cluster general manager Roberto Payer is blij met de komst van de nieuwe executive chef in Hilton Amsterdam: 'Ik volg Marco al een aantal jaren en ben onder de indruk van de professionele stappen die hij heeft gezet.' General manager Alessio Colavecchio verwelkomt Marco de Wildt in het team van Hilton Amsterdam: 'Met zijn veelzijdige internationale ervaring en brede kijk op zaken kan Marco als executive chef een fris stempel zetten op de keuken en banqueting van Hilton Amsterdam.'

Marco de Wildt begon zijn loopbaan bij (sterren)restaurants als Luden, Dikker & Thijs, De Hoop op d’Swarte Walvis en ‘t Tuynhuys en maakte daarna de overstap naar boetiekhotels. Hij was onder meer executive souschef van Blakes in The Dylan Hotel in Amsterdam, voordat hij naar Mövenpick vertrok om de opening van het nieuwe hotel in Amsterdam te realiseren in 2006. Hij volgt in Hilton Amsterdam Franz Conde op die na acht jaar Amsterdam verruilde voor Hilton Boekarest.