nieuws

Afgeperst Oostenrijks hotel betaalt hacker losgeld

Hotel 2711

Het prestigieuze Seehotel Jägerwirt in Oostenrijk is voor de vierde keer slachtoffer geworden van hackers. Het reserveringssysteem en en het elektronische sleutelsysteem werden gehackt. Het hotel is ingegaan op de eis van de hacker om 1500 euro in bitcoins te betalen.

Afgeperst Oostenrijks hotel betaalt hacker losgeld

Het hotel in het populaire skigebied in Turracher Höhe was op het moment van de hack volgeboekt. De gasten van het 111 jaar oude hotel konden hun kamer niet meer in en daarom besloot het hotel de hacker het gevraagde bedrag van 1500 euro in bitcoins te betalen. Dat was goedkoper dan zelf de systemen te resetten.

Leestip: Hoe bestrijd ik virussen en hackers

Gm: ‘Aandacht voor afpersing’

De directeur van het hotel, Christoph Brandstaetter, besloot naar buiten te treden met de hack om aandacht te vragen voor deze vorm van afpersing. Jägerwirt heeft inmiddels een nieuwe firewall geïnstalleerd en gaat de elektronische sleutels vervangen door fysieke sleutels.

Dossier: criminaliteit

Reageer op dit artikel