nieuws

AirBnB gaat in restaurantreserveringen

Hotel 694

AirBnB heeft een investering gedaan van 13 miljoen dollar (€12,4 miljoen) in restaurantreserveringsapp Resy. Op korte termijn moet de app worden geïntegreerd in het platform van AirBnB.

AirBnB gaat in restaurantreserveringen

Airbnb CEO Brian Chesky zegt dat ze een meer volledige ervaring willen bieden aan reizigers, en het vinden van een goed restaurant en er een reservering te plaatsen is daar een belangrijk onderdeel van. AirBnB verlegt daarmee de focus van alleen de accommodatie naar de gehele reis.

Voorlopig is de service alleen beschikbaar in Amerika, waar Resy in 50 steden actief is, waar gasten in 1000 verschillende restaurants kunnen reserveren via de app. Sinds de introductie in 2014 heeft de restaurant-app, die het onder ander op moet nemen tegen het populaire SeatMe, zo’n twee miljoen dollar aan investeringen ontvangen.

Resy is in 2014 opgezet door internetondernemer Gary Vaynerchuk, die ook  investeerde in Uber.

Reageer op dit artikel