nieuws

Nieuwe ceo’s voor NH Hotel Group en Carlson Hotels

Hotel 1786

De vorig jaar bij NH Hotel Group ontslagen ceo Federico Gonzáles Tejera is benoemd tot ceo van Carlson Hotels. NH Hotel Group op haar beurt heeft Ramón Aragonés gepromoveerd tot ceo van de groep. Hij was executive director of business and operations.

Nieuwe ceo’s voor NH Hotel Group en Carlson Hotels
Federico Gonzáles Tejera (l) en Ramón Aragonés

Ramón Aragonés was sinds juni vorig jaar Executive Director Business and Operations bij NH Hotel Group. Naast toezicht op de hoteloperaties in de bijna 400 hotels van de keten, heeft hij onder meer, in lijn met het strategisch vijfjarenplan van NH Hotel Group, de plannen voor herpositionering uitgevoerd, een nieuwe sales en revenue management strategie uitgerold en de expansiestrategie in Europa en Amerika voortgezet.

‘Voor NH Hotel Group zal een nieuwe fase in haar strategisch plan aanbreken waar ik mij met vastberadenheid, verantwoordelijkheid en volledige inzet voor de onderneming, haar aandeelhouders en werknemers op zal toeleggen’, zegt Aragonés. ‘Mijn prioriteit, en dat van alle teams, zal zijn om in deze nieuwe fase het transformatieproject van de keten te consolideren, met als doelstelling maximale waardegeneratie voor al haar aandeelhouders en andere stakeholders te creëren.’

Saillant

Dat de vorig jaar bij NH ontslagen ceo Federico Gonzáles Tejera juist naar Carlson gaat, is ronduit saillant. Carlson is recent volledig gekocht door het Chinese HNA, dat daarmee nu ook een meerderheidsbelang van 51,3 procent heeft in Rezidor Hotel Group, dat in joint venture was met Carlson.

HNA heeft ook 28,5 procent aandelen in NH Hotel Group, en was het vorig jaar niet eens met het ontslag van Gonzáles Tejera door andere aandeelhouders. Die aandeelhouders voorzagen conflicterende belangen van HNA, omdat Rezidor en NH Hotel Group op de Europese markt sterke concurrenten zijn.

Nu biedt HNA Gonzáles dus een nieuwe baan, bij de Carlson Hotel Group die ze gekocht hebben. HNA kocht afglopen jaar ook al een belang van 25 procent in Hilton Worldwide.

Reageer op dit artikel