nieuws

Sir Adam opent in Amsterdamse A’dam Toren

Hotel 3530

Sir Adam opent officieel de deuren van het hotel in de A’dam toren. Naast 108 kamers en suites beschikt het hotel over The Butcher Social Club, The Hub, The Studio’s en The Beergarten. Met één van de meest spectaculaire uitzichten van de stad is dit het nieuwe paradepaardje van Sir Hotels, een merk van EHPC.

Sir Adam opent in Amsterdamse A’dam Toren

Sir Adam is gevestigd op de eerste acht verdiepingen van de iconische A’dam Toren. De toren huisvest Gibson, MassiveMusic, Sony en vele andere bekende bedrijven uit de muziekindustrie. ‘We hebben een aantal van Europa’s grootste muziektalenten als onze buren, dus was het vanzelfsprekend om een ruimte te creëren die hier niet alleen goed op aansluit, maar die dezelfde energie ademt’, zegt SIR-oprichter en eigenaar Liran Wizman.

Het nieuwe urban boutique hotel, met uitzicht op het IJ en het historisch centrum van Amsterdam, telt 108 kamers, diverse horecagelegenheden en meeting- en eventfaciliteiten. Het kleurrijke, industrieel chique interieur is ontworpen door de internationaal gerenommeerde designstudio Icrave uit New York.

Platenverzameling

Als vervanger van de traditionele lobby introduceert Sir Adam The Hub, het centrale hart dat moet dienen als een coworking space met een muziekbibliotheek van een indrukwekkende platenverzameling.

The Hub kijkt uit op de The Butcher Social Club, een lichte en ruime gastronomische burger bar met huiskamer setting op de begane grond. De levendige ruimte, die regelmatig liveoptredens en nachtelijke DJ-sets zal hosten, beschikt over een 360° Island bar en terras met uitzicht op het IJ.

Dakterras

Een wenteltrap verbindt The Hub met het panoramische dakterras, thuisbasis van drinkgelegenheid The Beergarden en The Studios. De flexibele en creatieve studio’s zijn gevestigd tussen de poten van de A’dam Toren en bieden in combinatie met The Beergarden een eventruimte voor 200 man.

De 108 hotelkamers, inclusief de suite, zijn voorzien van het nodige entertainment waarmee de gasten zich kunnen vermaken, zoals een Bluetooth Crosley platenspeler met vinyl platen en een Gibson gitaar.

Ruw beton 

Door het onaangetast laten van de ruwe betonpilaren en het plafond komt de originele staat van de monumentale toren optimaal tot zijn recht. In de grote raampartijen, die van de vloer tot het plafond lopen, wordt door middel van zwevende bureaus en banken een verlengstuk van buiten naar binnen gecreëerd.

‘Het was een genoegen om voor de selectie van de kunst in het hotel samen te werken met lokale, opkomende, kunstenaars’, aldus Jesse MacDougall van Icrave. ‘Met name het dynamische duo Telmo & Miel hebben fantastisch werk geleverd met een muurschildering van een androgyne cyborg en Floor Bijkersma heeft twee lenticulaire composities gemaakt op de bar en de receptiedesk.’

Met de opening van Sir Albert in de populaire buurt ‘De Pijp’, vestigde Sir zich in 2013 in Amsterdam. Eind 2016 volgde Sir Savigny in Berlijn. Sir Adam is het tweede Sir hotel in Amsterdam en de derde in de collectie. In 2017 openen nog twee locaties de deuren, waaronder Sir Nikolai in Hamburg aankomende lente, gevolgd door Sir Joan op Ibiza deze zomer. Sir Hotels is onderdeel van de onafhankelijke hotelmanagement-organisatie Europe Hotels Private Collection (EHPC).

Kamers

Sir Adam’s kamers zijn verdeeld over vijf categorieën: Sir Boutique, Sir Deluxe, Sir Deluxe City View, Sir Deluxe Corner en de Sir Suite. In 88 kamers staan een collectie van gecureerde boeken, collagewerk van de kunstenaar Michiel Folkers en portretten van de muziekfotograaf Daniel Cohen geëtaleerd.

De 19 Sir Deluxe Corner kamers en de Sir Suite stellen werk van Ren Philips tentoon. Gasten die geïnspireerd raken door de kunst kunnen in hun kamer gitaarlessen aanvragen of een DJ-set lenen.

Alle kamers zijn volledig uitgerust volgens de Sir hotels standaard zoals de SIR Bedding Collection, ultrafijn geweven katoenen beddengoed, koffie en thee faciliteiten, een Bluetooth flatscreentelevisie, een goed gevulde minibar met alle persoonlijke favorieten van Sir Adam, regendouche, Dead Clean spa- en cosmeticaproducten, grote, zachte kussens en keuze uit diverse hoofdkussens. Kamerprijzen gaan vanaf 189 euro.

The Hub 

Sir Adam heet zijn gasten welkom in The Hub, de mezzanine die uitkijkt op The Butcher Social Club. Dit is het centrale hart van Sir Adam. Je kunt hier naar zijn favoriete muziek luisteren via Bluetooth, een bezoek brengen aan de state of the art Gym of winkelen in The Store met een speciaal gecureerd assortiment aan lokale producten en musthaves voor de echte muziekliefhebbers zoals Thunderplugs en de Armin van Buuren DJ-set.

Beergarten en Studio’s 

Een wenteltrap verbindt The Hub met het dakterras, thuisbasis van The Beergarden en The Studios. The Studios bieden een unieke werkervaring met een industrieel design en prachtig uitzicht over het historische centrum van Amsterdam. The Beergarden biedt 100 vierkante meter aan evenementruimte inclusief een zonnedek, bar en vier Jacuzzi’s.

The Butcher Social Club 

The Butcher Social Club is een uitgebreide versie van het bestaande concept The Butcher – nu op zes extra locaties te vinden – met extra features, zoals old-school flipperkasten, een groot terras en voetbal-, pool- en pingpongtafels. The Butcher Social Club is doordeweeks open vanaf 08:00 uur tot middernacht. Op vrijdag en zaterdag zelfs de klok rond; iedereen is de hele dag én nacht welkom. The Butcher is een concept van The Entourage Group van Yossi Eliyahoo.

De toren 

Naast Sir Adam vormt de A’dam Toren de thuisbasis voor verschillende wereldleiders in de muziek- en entertainmentindustrie zoals: ID&T (SFX), Sony, Gibson en MassiveMusic.

De toren is gebouwd in 1971 als kantoorruimte voor de Koninklijke Nederlandse Shell en heropend in 2016 als ‘de’ bestemming voor innovatie in de entertainment en muziekindustrie. Naast Sir Adam zijn er in de A’dam Toren diverse restaurants, bars en zelfs een nachtclub in de kelder gevestigd, waardoor het een allesomvattende bestemming is.

Eigenaar van Sir Adam, EHPC, staat met een omzet van 38 miljoen euro op plek 39 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

Bekijk hier meer foto’s van Sir Adam

Reageer op dit artikel