nieuws

Vijfde editie Hotelnacht alleen in Amsterdam

Hotel 922

Voor de vijfde keer vindt op 14 en 15 januari 2017 de Hotelnacht plaats. Omdat het lastiger bleek buiten Amsterdam, vindt de editie van 2017 alleen in de hoofdstad plaats. Wel zijn er plannen om de Hotelnacht internationaal uit te rollen.

Vijfde editie Hotelnacht alleen in Amsterdam

Vorig jaar konden hotels in heel Nederland deelnemen aan de Hotelnacht. Toen werd besloten om van de Hotelnacht een nationaal hotelfestival te maken. ‘Maar het bleek toch lastiger buiten Amsterdam. Er is ook een minimale hoeveelheid hotels nodig om een leuk programma neer te zetten’, aldus organisator Vincent van Dijk van HBMEO tegenover Misset Horeca. ‘Hier in Amsterdam leeft het na vijf jaar als nooit tevoren. Dus we hebben besloten alle energie op Amsterdam te richten.’

In gesprek met buitenland

‘Hier in Nederland is het echt een Amsterdams festival. Maar we zijn ook in gesprek met het buitenland. We zijn aan het kijken of we het ook internationaal kunnen uitrollen. Ik ben al in New York geweest, maar we krijgen ook veel vragen uit andere steden. Zelfs vanuit China.’

Hotelnacht

Tijdens de Hotelnacht gaan Amsterdammers een weekend lang op vakantie in hun eigen stad. Voor een speciale prijs kunnen zij een kamer boeken in hotels, zoals het Amstel, Conservatorium, Lloyd Hotel of DoubleTree by Hilton. Vanaf 55 euro boekt men tijdens de Hotelnacht een tweepersoonskamer bij één van de deelnemende hotels. Daarnaast organiseren de hotels het hele weekend culinaire, creatieve en culturele hotelfeestjes, waarvoor ook los een passe-partout kan worden aangeschaft.

Door de bril van een toerist

Van Dijk: ‘Amsterdammers klagen veel over de drukte in de stad en over alle toeristen, maar we vergeten wel eens hoe belangrijk deze zijn voor onze economie. Bovendien zorgen deze toeristen ervoor dat Amsterdam een echte wereldstad is geworden, met bijzondere hotelbars, hotelrestaurants en andere voorzieningen waar we allemaal van profiteren. Het is goed om tenminste één keer per jaar je stad te bekijken door de bril van een toerist.’

Toeristische uitjes

Om het gevoel van ‘vakantie in eigen stad’ te versterken kun je tijdens de Hotelnacht ook typisch toeristische dingen doen, zoals een rondvaart door de grachten, een tour in de bekende rode sight-seeingbus of een bezoekje brengen aan een van de musea.

Reageer op dit artikel