nieuws

Vijfde hotelnacht trekt 7.500 bezoekers

Hotel 617

De Hotelnacht die afgelopen weekend plaatsvond in Amsterdam trok 2.500 Amsterdammers die bleven overnachten in één van de bijna veertig deelnemende hotels. Meer dan 7.500 mensen bezochten de 65 verschillende hotelfeestjes. Voor het eerst was de Hotelnacht helemaal uitverkocht.

Vijfde hotelnacht trekt 7.500 bezoekers

Een Pool Party in het Amstel Hotel, een Ballenfeest in art’otel, een cocktailworkshop van Tess Posthumus bij NH Collection Krasnapolsky, Cocktail Curling op het dak van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station en een eindfeest Roomservice bij Hotel Arena. Dat is een greep uit het programma van de jubileum-editie van de Hotelnacht.

‘Veel gezeurd’

Organisator Vincent van Dijk: ‘Hotels hebben écht alles uit de kast getrokken om er een geweldig programma van te maken. Overal heerste een positieve vakantiestemming. Het programma duurde in totaal 36 uur lang.’ Tijdens de officiële opening bij het Amstel Hotel, benadrukte hij dat hotels ten onrechte de schuld krijgen van de drukte in de stad. ‘Er wordt veel gezeurd over de drukte, maar we moeten eraan wennen dat Amsterdam een wereldstad is. Hotels geven juist erg veel terug aan de stad, bijvoorbeeld in de vorm van hippe hotelbars, fijne restaurants en wellness-centers. Niet alleen bij luxe hotels, maar juist ook de vernieuwende budget-hotels.’

Programma

Deelnemers konden niet alleen naar alle feestjes bij de hotels, maar zich ook toerist wanen in eigen stad. Zo konden zij een rondvaart maken door de grachten, een stadstour maken in de bekende rode bus en naar een aantal musea. Het programma duurde tot zondagochtend 5 uur en ging om 6 uur alweer door met een uitgebreid ontbijt met DJ bij The Exchange. Daarna konden mensen naar het Stedelijk voor een yoga-sessie en brunchen bij sterrenrestaurant Vermeer.

Alleen in Amsterdam

Omdat het lastiger bleek buiten Amsterdam, vond de editie van 2017 alleen in de hoofdstad plaats. Wel zijn er plannen om de Hotelnacht internationaal uit te rollen.

Reageer op dit artikel