nieuws

Anton de Lange van Kasteel Engelenburg start hotel in Zutphen

Hotel 1985

In Zutphen opent in de loop van 2018 een klein boetiek hotel in het voormalige Broederenklooster. Het klooster – nu tijdelijk in gebruik als bibliotheek – wordt zo veel mogelijk in oorspronkelijke staat teruggebracht. Anton de Lange van Kasteel Engelenburg in Brummen zit achter de plannen voor het hotel in Zutphen

Anton de Lange van Kasteel Engelenburg start hotel in Zutphen
Het Broederenklooster Zuthpen

Het nieuwe hotel in Zutphen krijgt zo’n vijftien tot twintig kamers en gaat zich richten op de bovenkant van de toeristische markt. Het voormalige klooster – een rijksmonument – bevindt zich aan de Rozengracht in het centrum Zutphen. Plan is om de eerste gasten in 2018 te kunnen ontvangen in het boetiek hotel.

Anton de Lange heeft zelf bij de gemeente Zutphen aangeklopt met zijn idee. De plannen gaan uit van een ‘bescheiden hotel’ met vijftien tot twintig kamers.

BroederenkloosterZutphen2

Kasteel Engelenburg, ook van Anton de Lange, staat in de top 25 van hotels in Nederland van Tripadvisor op plek 13. De Lange kocht het landgoed in Brummen in 1987 om van de vervallen plek een conferentieoord met golfbaan, hotel en restaurant te maken.

>> Meer lezen over Kasteel Engelenburg

 

nieuwsbrieffNiets missen van Missethoreca.nl?

Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief;

zo’n 24.000 horecaprofessionals gingen u al voor!

Meld u hier aan

 

Reageer op dit artikel