nieuws

Bookingsplatform Bidroom: boekingen elders kapen met betere deal

Hotel 1263

Bookingsplatform Bidroom, de Nederlandse start-up wil de markt veroveren in Europa. Het platform gaat gebruikers met reeds gemaakte hotelreserveringen overtuigen om deze via Bidroom om te boeken voor een lagere prijs.

Bookingsplatform Bidroom: boekingen elders kapen met betere deal

De slogan van Bidroom is hetzelfde hotel voor een betere prijs. Bij de website kunnen gebruikers kosteloos een betere prijs krijgen op een boeking die ze al hebben gemaakt bij Booking.com, Expedia en Hotels.com. Gebruikers sturen Bidroom via e-mail, save@bidroom.com, hun reserveringsbevestiging. Het bedrijf genereert vervolgens op het eigen platform een lagere prijs met dezelfde kamervoorwaarden. Gebruikers krijgen dan direct een nieuwe reservering bij hetzelfde hotel en kunnen vervolgens de oude reservering annuleren (dit geldt alleen voor reserveringen met gratis annuleringen). Bidroom garandeert een prijs die 5 tot 15 procent lager is dan de originele reservering bij Booking.com, Expedia of Hotels.com.

Kostenbesparing

Bidroom onderscheidt zich doordat het bedrijf geen commissie in rekening brengt bij hotels die zijn aangesloten op het platform. ‘Hotels berekenen deze korting door in hun kamerprijzen waardoor gebruikers vaak grote kortingen krijgen. Hotels die gasten in staat stellen om hun reservering om te boeken via Bidroom kunnen op deze manier de hoge commissies ontlopen’, aldus de initiatiefnemers.

Leestip: Hotelier: meer prijsvrijheid op boekingssites

Bidroom Price Alert

Recent werd Bidroom Price Alert gelanceerd. Voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in een hotel, maar het boekingsproces om welke reden dan ook niet voltooien, blijft de website doorzoeken naar de laagste kamerprijs. Wanneer de prijs omlaag gaat, krijgt de gebruiker een bericht en kan hij of zij de boeking voortzetten.

Reageer op dit artikel