nieuws

Chris Luken verkoopt Olympic Hotel aan Chinese investeerders

Hotel 2793

Hotelontwikkelaar Chris Luken verkoopt het in aanbouw zijnde Olympic Hotel in Amsterdam aan Chinese investeerders. Het hotel met 309 kamers wordt medio oktober 2018 geopend.

Chris Luken verkoopt Olympic Hotel aan Chinese investeerders

Chris Luken, bekend van Fletcher Hotels, verkoopt zowel het vastgoed als de exploitatie van het Olympic Hotel. De Chinese investeerders van het hotel zijn: managing director Alex Chang, Kunshang en Wenzhou Tonyong Locks, één van de grootste slotenmakers ter wereld van de familie Zhang. In Nederland is het bedrijf onder meer bekend van de Abus- en Axa-sloten.

Hotel bij Olympisch Stadion

Het hotel dat Chris Luken verkoopt ligt aan het Amsterdamse IJsbaanpad. Het verrijst in de bocht van de Stadiongracht naast het Olympisch Stadion, midden in de zogeheten ‘Sportas’. Het hotel zal zich richten op (internationale) sporters, zakenmensen (Zuidas en Rai) en leisuregasten.

Lees ook: alles over Chris Luken

Terras en aanlegsteiger

Aan de zijde van het Olympisch Stadion komt een groot terras en aanlegsteiger voor boten. ‘Straks kun je vanaf de hoger gelegen kamers de sportwedstrijden en -events in het stadion zien, en wie weet misschien wel de Olympische spelen 2028’, aldus Alex Chang.

Over het bedrag dat met de overname gemoeid is, zijn geen mededelingen gedaan.

Reageer op dit artikel