nieuws

Geen obstakels meer voor afschaffen roamingtarieven in EU

Hotel 932

De laatste hindernis voor het afschaffen van de roamingtarieven in de EU vanaf 15 juni is genomen. Zoals beloofd worden de kosten voor sms’en, bellen en mobiel internetten in andere EU-landen gelijk aan die in eigen land.

Geen obstakels meer voor afschaffen roamingtarieven in EU

Het Europees Parlement en tijdelijk EU-voorzitter Malta bereikten dinsdagnacht een akkoord over de prijzen die telecombedrijven elkaar in rekening mogen brengen. De groothandelstarieven worden geleidelijk met zo’n 90 procent verlaagd. De afspraken moeten voorkomen dat providers de prijzen van hun nationale pakketten na 15 juni verhogen.

Hotels

En dat lijkt goed nieuws voor de hotellerie. Uit een wereldwijd onderzoek blijkt dat reizigers als eerste op het internet zoeken naar slaapplaatsen. Bijna eenderde van alle respondenten gebruikt als eerste het internet om een hotel te vinden. Op de tweede plaats staan referenties van vrienden en collega’s.

Leestip: Is wifi het geheim om je gasten gelukkig te houden?

‘Roaming zoals thuis is nu een realiteit’, zei de Maltese minister Emmanuel Mallia (Digitale Economie). Onderhandelaar voor het parlement, de Finse Miapetra Kumpula-Natri sprak van ‘een grote overwinning voor de Europese consument’.  Zij stelt dat met het akkoord telecombedrijven hun kosten kunnen dekken én goed kunnen blijven concurreren.

Het akkoord moet nog formeel worden bekrachtigd door de lidstaten en het parlement.

Leestip: Hoe u als hotelier het wifi-vraagstuk de baas wordt

Leestip: Internet belangrijkste zoekbron hotelgasten

 

Reageer op dit artikel