nieuws

Hotel Amsterdam City West breidt voor derde keer uit

Hotel 1633

De Meininger hotel groep heeft een derde uitbreidingsfase van het Amsterdam City West Hotel aangekondigd. Tegen de lente van 2018 zal het hotel de huidige 1177 bedden uitbreiden naar 1585 bedden. Het hotel wordt hiermee de grootste van alle Meininger hotels.

Hotel Amsterdam City West breidt voor derde keer uit

In 2012 was het Amsterdam City West Hotel het eerste Meininger hotel dat haar deuren opende in Nederland. De afgelopen vierëneenhalf jaar werd het hotel voortdurend uitgebreid en heeft het nu 321 kamers en 1177 bedden. Onder meer werd het naastgelegen kantoorgebouw omgebouwd tijdens de eerste heropbouwfase om meer ruimte te maken voor nieuwe hotelkamers.

Leestip: Duitse hotelketen Meininger start in Amsterdam

De tweede opbouwfase, die afgerond werd in december 2016, verhoogde de hoeveelheid kamers opnieuw. Ook werden de gemeenschappelijke ruimtes vergroot en volledig heringericht. Inspiratiebron bij deze herinrichting was Vincent Van Gogh.

Afhankelijk van de bouwvergunning, worden er in de laatste uitbreidingsfase 102 extra kamers en 408 extra bedden toegevoegd. De nieuwe kamers zullen vanaf de lente van 2018 beschikbaar zijn.

trots

Hannes Spanring, Ceo van Meininger Hotels, zegt hierover: ‘We zijn blij met de eerdere succesvolle uitbreidingen, en eigenlijk heel trots op de mogelijkheid van deze derde en laatste uitbreiding. Deze stap zal waarschijnlijk het Amsterdam City West Hotel op dit moment het grootste hotel van Amsterdam maken, maar zeker het grootste in onze hotelgroep.’

Leestip: Meininger komt met tweede hotel in Brussel

Reageer op dit artikel