nieuws

Hotel voor Sittard in Bisschoppelijk college

Hotel 1662

Het oude Bisschoppelijk College aan de Parklaan in Sittard wordt omgebouwd tot een hotel. Het pand, dat stamt uit 1908, krijgt 80 hotelkamers, 27 appartementen en 54 studio’s. Wie het hotel gaat exploiteren is nog niet bekend. Het wordt met 80 kamers het grootste hotel van Sittard.

Hotel voor Sittard in Bisschoppelijk college

De gemeente Sittard-Geleen heeft het pand voor een bedrag van 1,2 miljoen euro verkocht aan Mulleners Vastgoed, meldt Dagblad De Limburger. Initiatiefnemer voor het plan is Povse en Timmermans Architecten-Ingenieurs.

Naar verwachting gaat het hotel in 2019 open. De exploitant is momenteel nog niet bekend. Er lopend diverse gesprekken met verschillende kandidaten, zegt woordvoerder Iwan Povse. Het gemeentelijk monument aan de Parklaan staat leeg sinds 2009.

 

Sittard

Het Bisschoppelijk College (Foto Wikipedia/Tibor)

Hotels in Sittard

Sittard heeft al een Hampshire Hotel Fitland (76 kamers), bij het stadion van Fortuna, een Quality Lodgings hotel Merici met 48 kamers op de Oude Markt (in een voormalig klooster) en op de Markt zit het Limbourg hotel met 24 kamers.

Reageer op dit artikel