nieuws

Michel Kolenbrander bij winnende hoteltender Delft

Hotel 1375

Voormalig hotelmanager Michel Kolenbrander, nu actief met zijn eigen bedrijf Born2Brand, heeft samen met partners de tender gewonnen voor het kopgebouw Antoni aan het stationsplein in Delft. Het gebouw krijgt een hotel met restaurant, werkruimtes, winkels, vergaderruimtes en woningen.

Michel Kolenbrander bij winnende hoteltender Delft

Michel Kolenbrander: ‘Belangrijk onderdeel van het concept is dat zowel hotelgasten als bewoners gebruik kunnen maken van de services die men normaal gesproken in een hotel mag verwachten zoals een receptie, schoonmaak, technische dienst en roomservice.’ Met Antoni (naam gebouw – red) richten we ons op jongere en oudere mensen die willen verblijven in de dynamiek van de stad.’ De start van de bouw is voorzien in 2018.

Over de exploitant van de ruimtes kan Kolenbrander nog geen uitsluitsel geven. ‘Er vinden gesprekken plaats waarin we met partijen verkennen of we conceptueel en financieel samen verder kunnen. Wij willen graag meerder elementen (restaurant, hotel, ontmoeten, catering innovatiecentrum, werkplekken door dezelfde partij laten verzorgen.’

Living Lobby Delft

In het concept speelt de ‘Living Lobby’ in het glazen atrium van het gebouw, met expositieruimtes, werkplekken en horeca een belangrijke rol. Op de verdiepingen wordt gewoond, al dan niet tijdelijk, in een hotel, in studio’s en in loftwoningen.

Kolenbrander was in het team verantwoordelijk voor het programma en het concept waarmee Smit’s Bouwbedrijf & Vink Bouw Nieuwkoop de tender voor het kopgebouw, Antoni, aan het Stationsplein in Delft gewonnen hebben. Onder het gebouw komt een openbare stalling voor 2.400 fietsen. Antoni is ontworpen door Studioninedots uit Amsterdam.

Leestips:
Michel Kolenbrander: Merken zijn de nieuwe sterren in de hotellerie
Michel Kolenbrander helpt met oprichting Leo B&BB, Bed, Breakfast en Bikeguide. 

‘Nieuw Delft’

Na het verdwijnen van het spoorviaduct ontstaat in Delft een nieuw stadsdeel, een moderne uitbreiding van het historisch centrum: Nieuw Delft. Het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) vroeg het Stationsplein dan ook om een prominent gebouw, mét aansluiting op de omgeving.

Reageer op dit artikel