nieuws

Nieuw hotel voor Efteling in mei 2017 open

Hotel 2452

Het Loonsche Land Hotel van De Efteling opent in mei 2017 haar deuren. Bovenop het hotel dat vijf verdiepingen telt en 26,5 meter hoog is, staat een enorm gewei van 700 kilo. Het hotel heeft 75 kamers.

Nieuw hotel voor Efteling in mei 2017 open

De kamers in het Loonsche Land-hotel zijn allemaal familiekamers voor vijf- en zes personen. De zespersoonskamers meten 34 vierkante meter. Daarnaast zijn er rolstoelvriendelijke hotelkamers van 43 vierkante meter (zonder drempels en met aangepast sanitair).

Het hotel opent exact op de 65ste verjaardag van De Efteling, op woensdag 31 mei 2017. De eerste gasten zullen er dan slapen. Het hotel is onderdeel van het nieuwe vakantiepark aan de rand van het natuurgebied het Loonsche Land.

LoonscheLand

Het grote gewei (4×4 meter) is vanuit het gehele vakantiepark (8 hectare) zichtbaar. Het park telt 86 accommodaties, zowel boven als onder de grond. Ook zijn er ‘thema-huisjes’ waarvan de gasten gebruik maken van de hotelfaciliteiten. Naast de 75 kamers komt er een groot restaurant in het hotel; De Proeftuyn.

LoonscheLand

De Efteling horeca

De Efteling Horeca staat op nummer 28 in de Horeca Top 100 2016 nummer 28. In 2015 heeft de Efteling 4,68 miljoen bezoekers ontvangen (in 2014 4,4 miljoen). ‘Met deze mooie toename hebben we weer een belangrijke stap gezet richting de 5 miljoen bezoekers die we in 2020 graag willen ontvangen’, zei voorzitter van de Raad van Bestuur Fons Jurgens voorheen.

Lees meer over De Efteling op Misset Horeca.

Reageer op dit artikel