nieuws

Oproep: Dutch Hotel Award 2017 zoekt mooiste hotelverhalen

Hotel 1762

Het thema van de Dutch Hotel Award (DHA) 2017 is ‘What’s your story?’. De jury zoekt de mooiste hotelverhalen en de teams die dat verhaal op de meest originele manier weten te implementeren in hun operatie.

Oproep: Dutch Hotel Award 2017 zoekt mooiste hotelverhalen
Dutch Hotel Award 2017 opent inschrijving: What's your story?

Na een geslaagde proef vorig jaar om voor het eerst géén thema te verbinden aan de Dutch Hotel Award, kiest de organisatie dit jaar wel weer een leidraad voor deelnemende hotels aan de 14e DHA: ‘What’s your story?’. Oftewel, wat is het verhaal achter jouw hotel?

Deel jouw verhaal en win de DHA 2017

‘Elk hotel en ieder team heeft een eigen, unieke verhaal‘, aldus juryvoorzitter Bas Tolmeijer van de Dutch Hotel Award. ‘Dat kan groots en meeslepend zijn bij een hotel met honderd jaar historie; maar het kan ook klein en intiem zijn, bij een relatief jong boutique hotel.’

Een verhaal van verbouwingen en branden, van beroemde gasten of een bijzondere locatie. Een verhaal over het interieur, over de mensen die er werken of de buurt waar het in staat. Over de teamspirit bij de medewerkers, de geheel eigen aanpak van guest relations of een unieke manier van werken. Het zijn déze verhalen waar de jury van de Dutch Hotel Award dit jaar naar zoekt.

Inschrijven kan vanaf nu tot en met vrijdag 7 april via Dutchhotelaward.nl.

Kijktip: Videoverslag finale DHA 2016, met de verhalen van Sir Albert, Ink Hotel en Klein Zwitserland

‘De jury, maar ook de gasten willen weten wie je als hotel bent’, zegt bedenker en organisator van de wedstrijd Francesco Monaco. ‘Waarom doe je wat je doet? Wat zijn je ervaringen? Je lessen? Je missers? Je dromen? Wat is jouw visie in wat je doet? Vertel het ons en overtuig de jury.’

‘Great stories’: Vorm vs inhoud

Storytelling is een trend die breed is doorgebroken in de horeca en dus ook in de hotellerie. Een mooie aanleiding om hotels een podium te bieden dat verhaal nog eens te benadrukken – of bij zichzelf te gaan ontdekken wat nou eigenlijk dat verhaal is.

Daarbij wint niet per definitie het hotel met het mooiste verhaal. De manier waarop het verhaal wordt verteld en de mate waarin het in de dagelijkse operatie is verweven wegen namelijk zwaar mee. Het gaat vooral om de vorm, minder om de inhoud. Want op die inhoud heb je als managementteam vaak minder invloed dan op de vorm: de manier waarop het wordt verteld. Dáár maak je als MT het verschil.

De jury bestaat uit: voorzitter Bas Tolmeijer en Francesco Monaco van Trust Hospitality, hoofdredacteur Marjon Prummel van Misset Horeca, Jan van der Doelen van ING, Bart Meinen van Heineken, Sander Allegro van Hotelschool The Hague en Theo Spies van SBS Architecten.

Wie wint de Dutch Hotel Award 2017?

Het verloop van de wedstrijd is gelijk aan de voorgaande dertien edities: uit de inzendingen kiest de jury tien genomineerden, dat aantal wordt vervolgens teruggebracht tot vijf halve finalisten. Zij presenteren zich op 15 mei in de Heineken Experience aan de jury.

Daaruit worden drie finalisten gekozen, die op 9 juni bezoek krijgen van de jury. Elk hotelteam heeft dan 2 uur de tijd om de jury te overtuigen dat het moet winnen en de opvolger moet worden van het team van Ink Hotel in Amsterdam, de winnaar van 2016.

Kijktip: Videointerview met Jolanda Sadni Ziane van Ink Hotel, net na de bekendmaking

Uitreiking tijdens Hotel Management Diner op 22 juni

Welk hotel uiteindelijk wint, wordt op 22 juni bekendgemaakt tijdens het Hotel Management Diner, dat Misset Horeca in samenwerking met de organisatie van de Dutch Hotel Award organiseert.

Tijdens dat diner, traditioneel gehouden in het Haagse Crowne Plaza Promenade hotel, wordt ook de Misset Hotel Personality Award uitgereikt aan de opvolger van Hans Meyer, en vormen inhoudelijke sprekers en de Misset Hotel Young Talent Award de verdere invulling van de avond. Aanmelden kan op Hotelmanagementdiner.nl. Hier komt binnenkort ook meer informatie over de sprekers en de precieze invulling van de avond.

14e editie Dutch Hotel Award

De Dutch Hotel Award wordt voor de 14e keer uitgereikt, dit zijn de winnaars tot nu toe:

 • 2016: Ink Hotel, Amsterdam
 • 2015: Hotel van Oranje, Noordwijk
 • 2014: Postillion, Deventer
 • 2013: Pulitzer, Amsterdam
 • 2012: Palace Hotel, Noordwijk
 • 2011: Townhouse, Maastricht
 • 2010: Papendal, Arnhem
 • 2009: De Zon, Ommen
 • 2008: Eden American, Amsterdam
 • 2007: Château St. Gerlach, Valkenburg a/d Geul
 • 2006: Des Indes, Den Haag
 • 2005: Beaumont, Maastricht
 • 2004: Delta Hotel, Vlaardingen
Reageer op dit artikel