nieuws

Toerisme: overnachtingen Duitsland naar recordhoogte

Hotel 1600

Qua toerisme blijft Duitsland populair. Het aantal overnachtingen door binnen- en buitenlandse gasten steeg het afgelopen jaar naar een recordhoogte van 447,3 miljoen. Dat heeft het Statistisches Bundesamt, het statistiekbureau van Duitsland, donderdag bekendgemaakt

Toerisme: overnachtingen Duitsland naar recordhoogte

Het was voor het zevende achtereenvolgende jaar dat het record werd gebroken. Het aandeel buitenlandse gasten nam toe tot 80,8 miljoen. In de cijfers zijn bedrijven meegeteld met meer dan tien slaapplaatsen.

Lees ook: Berlijn verbiedt verhuur AirBnB-appartementen

Toerisme bezorgd over terrorisme

De toeristensector maakt zich ondanks de rooskleurige cijfers zorgen. Gevreesd Aanslagen zoals die in Berlijn zijn een bedreiging voor het toerisme.wordt dat terreuraanslagen zoals in december in Berlijn de bezoekcijfers negatief zullen beïnvloeden.

Leestip: 8 trends toerisme, recreatie en vrije tijd

Reageer op dit artikel