nieuws

Crown Plaza Maastricht: Martijn Dresen is nieuwe gm

Hotel 1791

Crowne Plaza hotel in Maastricht staat sinds februari 2017 onder leiding van Martijn Dresen.  Dresen verbleef dertien jaar in Groot-Brittannië waar hij actief was voor Hilton en is recent teruggekeerd naar Nederland.

Crown Plaza Maastricht: Martijn Dresen is nieuwe gm
Martijn-Dresen-Crowne-Plaza-Maastricht

Dresen volgt Harald Peters op die voor hem de leiding had over het hotel. Daarvoor was het in handen van Lex Nijenhuis.

Het is 13 jaar geleden dat Martijn Dresen verhuisde naar Groot- Brittannië. Hier was hij tot voor kort woonachtig met zijn Engelse vrouw en jonge dochter. In Groot- Brittannië was Martijn werkzaam voor Hilton worldwide, waar hij zowel ervaring op heeft gedaan in de commerciële afdeling als wel de operationele afdelingen.

Crowne Plaza Maastricht

Crowne Plaza Maastricht

Samen met zijn gezin heeft Martijn ervoor gekozen om terug te keren naar Nederland. De keuze voor Maastricht was logisch omdat de familie van Dresen in en rondom de stad woont. Ook de Engelse vrouw van Martijn ziet ernaar uit om samen met hun dochter in de ‘Mooiste stad van Nederland’ te komen wonen.

>> Meer Transfer nieuws uit de hotellerie

Martijn Dresen bekleedde voor zijn komst naar het Crowne Plaza in Maastricht diverse functies voor Hilton in Groot Brittannië. Zo was hij werkzaam voor het Double Tree by Hilton Tower of Londen als gm, ook was hij in datzelfde hotel ruim 2,5 jaar director of operations. En daarvoor, op dezelfde locatie director of business development.

Crowne Plaza Maastricht

Tot de zomer van 2013 behoorde het Crowne Plaza in Maastricht bij Bilderberg. In juli 2013 verkocht deze groep het viersterrenhotel met 144 kamers dat gelegen is aan de Maas. Het kameraanbod van het Crowne Plaza Maastricht is als volgt opgebouwd: 72 comfort kamers van minimaal 24 vierkante meter, 26 Maas-kamers met uitzicht op de rivier, 7 junior suites van minimaal 30 vierkante meter, 7 suites met een aparte woonkamer van minimaal 56 vierkante meter, 30 executive kamers in de vernieuwde vleugel van het hotel met zithoekje en bureau van minimaal 28 vierkante meter en één kamer is geschikt voor minder valide gasten.

Crowne Plaza is een merk van de Ihg hotelgroep die wereldwijd opereert. hieronder vallen ook: Intercontinental Hotels & Resorts en Holiday Inn

Ook een tweede hotel in Maastricht wisselt deze periode van general manager; Amrâth Hôtels heeft per 1 april 2017 Bob van Herpen aangesteld als de  nieuwe general manager van Amrâth Grand Hotel de l’Empereur, dus ook in Maastricht.

Reageer op dit artikel