nieuws

Doneer een hotelovernachting voor het goede doel

Hotel 3983

De Ujima foundation doet een oproep aan alle hoteliers: doneer een hotelovernachting en in ruil krijgt een kind uit de sloppenwijken van Kenia een toekomst door het horecavak te leren. 

Doneer een hotelovernachting voor het goede doel

De Ujima foundation (Ujima betekent in het Swahilish ‘tot stand gekomen met de hulp van anderen’) is een organisatie die Keniaanse weeskinderen het horecavak leert. Door restaurantvaardigheden aan te leren en stage te lopen in hotels in Kenia, kunnen deze kansarme jongeren een duurzame toekomst opbouwen. Op dit moment is er een klein schoolgebouwtje met een tuin waarin geoefend kan worden met draagtechnieken, het openen van flessen en andere basisvaardigheden, maar het ultieme doel van initiatiefnemer John Legebeke (o.a. voormalig Maître van het Amstel hotel en praktijkbegeleider Stenden Hotel Leeuwarden) is het bouwen van een leeromgeving in de vorm van een lesrestaurant. Op die manier kunnen de leerlingen in een echt leerbedrijf oefenen en zelf omzet genereren om deels selfsupporting te kunnen zijn.

John Legebeke: ‘Ik roep alle Nederlandse hoteliers op, om een hotelkamer te doneren aan de Foundation. Als bijvoorbeeld de general manager van Lauswolt een kamerprijs van 120 euro zou willen doneren, en met hem ook vele collega hoteliers, dan kan het lesrestaurant gebouwd worden om zo een duurzame toekomst te creëren voor deze kinderen. Op de site van de Uijma foundation wordt een ereplek ingeruimd voor de hotels om als friends of Ujima foundation te boek te staan met het logo van het hotel of restaurant. Uiteraard kunnen restaurateurs ook een ‘tweetje’ of een ‘viertje’ doneren. Op de website kunnen geïnteresseerden een kamer of tafel doneren.’

Reageer op dit artikel