nieuws

Govert Janzen verruilt Badhotel Domburg voor nieuw Hotel Mondragon Zierikzee

Hotel 1571

Directeur Govert Janzen verruilt Badhotel Domburg in de Zeeuwse badplaats eind dit jaar voor het nieuwe Hotel Mondragon in Zierikzee. Het hotel opent de deuren in april 2019.

Govert Janzen verruilt Badhotel Domburg voor nieuw Hotel Mondragon Zierikzee
Govert Janzen (c) Peter Roek

‘Dit kwam onverwachts op mijn pad’, zegt Govert Janzen over de overstap. ‘De ontwikkelaar kwam langs voor advies en na twee gesprekken dacht ik: ik ga dit zelf doen. Het bijzondere aan Mondragon is dat ik het concept en daarmee de inrichting van de kamers en suites, de restaurantformules, de details helemaal zelf kan en mag ontwikkelen. En dat vind ik nu net zo leuk om te doen.’

Mondragon

Na ruim zestien jaar leegstand maakt Mondragon zich daarmee op voor een nieuwe toekomst. Het rijksmonument aan de Oude Haven in Zierikzee wordt de komende tijd getransformeerd tot een sfeervol en intiem stadslogement met 41 kamers en suites in verschillende prijscategorieën, twee zalen, een restaurant én brasserie, een stadstuin en een half verdiepte parkeerkelder met 32 parkeerplaatsen onder het hotel. In de toekomst zal het hotel mogelijk worden uitgebreid met een city spa.

Govert Janzen

Govert Janzen heeft ruim dertig jaar ervaring in de hotelbranche, zowel nationaal als internationaal. De afgelopen tien jaar is hij werkzaam geweest in Zeeland. ‘Met Govert Janzen hebben we alle kennis en ervaring in huis om Mondragon nieuw leven in te blazen’, aldus ontwikkelaar Hans Boogert. ‘We hadden ons geen betere partij kunnen wensen.’

Hotel Mondragon

Janzen zegt over het nieuw te bouwen hotel Mondragon: ‘Het moet een plek worden waar jong én oud zich meteen thuis voelt. Een stijlvol viersterrenhotel met de gemoedelijkheid van een B&B. Het hotel wordt hoogwaardig afgewerkt en volledig gemoderniseerd, met behoud van de oorspronkelijke sfeer en ambiance. We kiezen daarom voor een klassieke uitstraling, met warme, chique ingerichte hotelkamers en suites, passend bij de historie en omgeving van Mondragon.’ Naar verwachting kan voor de zomer worden gestart met de sloop, waarop aansluitend gestart kan worden met de bouw.

Sfeerimpressie van één van de suites

De 41 kamers en suites worden verkocht aan particuliere investeerders. Zij worden tevens mede-eigenaar van de parkeervoorzieningen, restaurants en openbare ruimten. Janzen: ‘Wij bieden onze investeerders een gunstig en vast rendement. Daarnaast genieten de eigenaren van een aantal exclusieve voordelen. Het onderhoud is in handen van de exploitant.’

Badhotel Domburg

Met Govert Janzen aan het roer van Badhotel Domburg kende het hotel een periode met veel voorspoed: een stijgende bezetting en een verdubbeling van de omzet.

Leestip: Badhotel Domburg: 150 jaar vol pieken en dalen

Reageer op dit artikel